63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• kem001
    Értem, és az megoldható, hogy csak havazáskor legyen havas a vonat textúrája omsi 2 alatt?
  • LMG123
    Havas textúrája csak télen van. :)
  • kem001
    BZmot vonat AI pakknál melyik vonatot kell beírni, hogy ne legyen ilyen havas textúrás?
  • alexander1993
    Most már elkezdte letölteni.
  • alexander1993
    Nem engedi letölteni. 502-es hibát hoz be. Valaki tudna küldeni másik linket vagy privátban átküldeni?
    Előre is köszönöm az esetleges segítségeket.
  • LMG123
    Akkor menekülök előle majd... :D
  • Carmus
    Holnap kiadom! :)
  • matesz19
    Rendben, köszi a tippet. :)
  • bkvbusz
    repaint packre gondolsz? GSMmédiára szépen csorognak fel a festések.
  • matesz19
    Valaki nem tudja hogy az Ikarus 280-hoz mikor jönnek ki (azon kívül hogy majd ha elkészül...) a Repair pack?? Mert képet láttam róla, itt a napokban, csak a letöltési link valahogy hiányzott onnan vagy én voltam vak... :)
  • bkvbusz
    Rajta vagyok az ügyön, hogy legyen hozzá egy normális hang.
    Egyenlőre a BPI-723-ról felvett szívómotorhangot sikerült összerakni, kiirtottam belőle a hidegindítózást, de a váltóval nem tudok előre jutni.
    Nem tudok egy olyan váltót belerakni, amit úgy lehetne programozni, hogy az élethű legyen.
    Egyszerűen mindenre hibát ír ki. Már a scripteket is módosítottam. Totálisan el van rontva az egész busz...
    De úgysem nyugszom amíg nem lesz meg. Türelmeteket kérem.
  • bpyfan
    Húú király hálám üldözzön ezért a festésért!
    Már csak egy D10-es és egy voith kéne bele. :D
  • Ikarusfan
    Érdekességképpen megosztom veletek, hogyan sikerült a pályámat életre kelteni a 2-ben, hátha segít másokon.
    Alapból az egyben is voltak hülyeségek, például az egyik útszakaszon villogtak az autók...stb, ezért az AI-ra gyanakodtam (főleg mivel hogy Waterloo21 átkonvertálta a pálya régebbi verzióját, és az csak akkor működött, ha levettem az AI-t). Végül is nem ez volt a hiba, de a hibák helyei ott voltak, ahol az AI is hülye volt.

Tehát hogyan is jött össze a dolog:

- Hogy kiderítsem, melyik Tile-k voltak hibásak, a gyanús részek tile-jait letiltottam a global.cfg-ben (a [map] hivatkozások elé böktem egy TAB-ot)
    - Ezután szépen elkezdtem egyesével visszarakosgatni a Tile-kat, míg végül leszűkítettem a kört a valóban hibás tile-okéra (szerencsére ez az én esetemben mindössze 3 tile-t jelentett)
    - Ezután következett a pepecselős része, ugyanis meg kellett találni a hibás spline-okat, modelleket. Ezt én speciel úgy csináltam, hogy egy tile-t a hibásak közül visszaraktam, és elkezdtem kitörölgetni spline-okat, modelleket magából a map fájlból, kikísérletezve így, hogy mi a hiba (könnyű észrevenni, amikor még hibás, mert hibaüzenetet dob az editor, majd lefagy).

Ebből mondjuk azért látszik, hogy az OMSI 2 egy csöppet érzékenyebb a hibákra (hiába lehet egy-egy hibaüzenetet gyorsan bezárni és mondjuk kitörölni a buszt).
  • gcs7e7
    Tedd újra a pályát. Nekem Ez már sokszor előfordult, csak más pályával.
  • vertexx
    Sziasztok!
    Letöltöttem az OMSI2-höz a Neuendorf pályát. Eddig nincs semmi baj de miután kiválasztottam a buszt amivel játszanék egész egyszerűen nem jelennek meg a belépési pontok!
    Miért van ez? Tud valaki segíteni?
    Előre is köszönöm!
  • bubu1976
    Tudja valaki, hogy mikor lehet megvásárolni az omsi2. a boltokban.??
  • LMG123
    Ikarus 280.02 TITA Hajdú Volán festés

Készítő: LMG-123

LETÖLTÉS
  • Banderasbkv
    Kicsit talán igen de azért nem szép dolog a másikat fikázni. Ő legalább megcsinálta. Én még nem teszteltem de azért meghallgattam már.
  • GMI
    Szerintem nevetséges...
  • Banderasbkv
    Ez gyönyörű szép. :)
  • Norbesz23
    köszönöm szépen
  • gylacus
    Nagyon szép, lett, igényes munka!
  • [HUN]FaTaL
    Ja már be is linkelted, köszi. :)
  • [HUN]FaTaL
    Kérem :)
  • matesz19
    Valaki már próbálta a Magyar utas hangokat?? És ha igen, mi a tapasztalataitok? :)
    LINK
  • Norbesz23
    Nincs mit
  • matesz19
    Köszönjük szépen. :)
  • Nordzso18
    Nálam előtte is felszálltak, de csak ha kinyitottam az ajtót, amúgy az első ajtóhoz jönnek :)
  • Norbesz23
    Akinek kell még kiadom nyilvánosan a az Ikarus 280 műszerfal textúra módosításomat.
    Ikarus 280 műszerfal és kormány textúra mód
  • nemeza
    b*zi sg - képeket nem tette be.
    Itt vannak
  • nemeza
    Másnak is feltűnt, hogy hátul is fel tudnak szállni - ha akarnak? Ezen nem írtam át semmit.
  • nemeza
    A lépcsők függőleges lemezeit kéne még átfesteni pl. a BKV-s skinekhez, hogy szürke, és ne sárga legyen.
  • ZsomborL
    Új üléshuzat. :)

• matesz19
    Vajon a mostani Ikarus 280-as festések kikerülnek majd az omsihu2-re?? :D Jó lenne majd szemezgetni belőlük úgy összegyűjtve ahogy régebben a Ikarus 266-osnál volt. :D

@Norbesz23: Nem adod ki a nyilvánosságnak, ezt a textura módosítást?? :) Én is örülnék neki, ahogy mások is, szerintem. :)
  • Banderasbkv
    Szerintem ez a 280-as trilex kerekekkel jobban nézne ki kívülről. Meg tudja valaki csinálni?
  • bpo 381
    Szia,engem csak a kormány érdekelne,azt eltudnád küldeni.
  • ZsomborL
    Egy kép a tegnap estéről. :)

• Banderasbkv
    Én is csatlakoznék. :)
  • alexander1993
    Nekem átküldenéd légyszíves?
  • Tirdi
    Nagyon jók! Letölthetőek lesznek majd?