qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• generalGGabe
    Sziasztok!

Már emilben is érdeklődtek a készűlő pályáim iránt.
    Sajnos az elmúlt két hétben elakadtam, gond volt a gépemmel.
    Jelentem, hogy a gépem pár napos szervízelés után végre jól működik, és a frissen beszerzett w7 alá is sikerült a szükséges programokat feltennem, így haladhatok tovább a munkával.

Egy kérdésem lenne viszont:
    az omsi2 segítségével viszonylag pontos domborzatot lehet csinálni a pályán. Én Észak-Pestnél nem törekedtem erre omsi1 alatt, mivel ott több helyen ilyen 50 méteren fél méteres emelkedők-lejtők vannak néhol.
    Ha ezt megvalósítom, akkor egy-két objektumot, útkert újra kell csinálnom. Többek között a Temesvári utca végállomást is. Ez viszont több időbe fog kerülni.
    A jó hír viszont az, hogy az omsi2 térképészeti eljárásának köszönhetően pontosabban tudom megcsinálni a pálya úthálózatát is.

Omsi1 alá fotóbolttal raktam össze gúglimapsos képekből a térképet, ami sajnos nem a legpontosabb megoldás. Bár, ahogy elnéztem, nem voltam olyan pontatlan.
    Szóval türelmeteket kérem. Sok új dolgot kellett kipróbálnom, először csináltam pl olyan útkert, ahol emelkedik a path, és kanyarodik is, szóval nem volt egyszerű összehozni, de sikerült.

Mindenesetre nekem még mindig az omsi1 az, ami úgymond etalon, igyekszem úgy csinálni a pályát, hogy az alatt (is) gépbarát legyen, mivel omsi2 nem mindenkinek van meg.

Rengeteg ötletelés lesz még dolgokon, hogy mit hogy csináljak meg minnél egyszerűbben, minnél kisebb méretben, az biztos, és még rengeteg munka van előttem. Sok olyan dolog is van, amire ki kell találnom valamit.

ott van pl. a Fóti útnál a vasúti aluljáró, ahol a 12-es vili is jár.
    Azt pl hogyan csináljam meg? Az ugye olyan sötét, hogy világítás van ott. Ezt a sötétséget hogy tudnám előcsalni nappal?
    Börzsönynél az alagút egy sli, ahol fekete az aszfalt, így imitálva a sötétséget. Itt azt hiszem a megoldás az lesz, hogy a híd egy tárgy lesz.

A másik probléma meg az, hogy ott van egy felüljáró is. Namármost, ha átmegyek alatta, akkor a felüljárón megállnak az autók, mert érzékelik, hogy én ott vagyok az útban.
    Ez egy olyan dolog, amit szerintem nem fogok tudni kiküszöbölni.

Egy szó, mint száz, kitartást kérek, nekem is sokra lesz szükségem.