63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Erlau Trans #48899
    Nekem is. Ill. még nem jöttem rá mi a csengőhöz tartozó....
  • YoGabN
    Szczecin OMSI 2 fixet honnan tudom leszedni?
  • AdaKiller
    music mappa vehicles-be
  • Carlo da Italia
    Nekem az IK280-nál mikor kiválasztom,és megadom neki a kezdő indulási helyet,akkor ezt hibát dobja fel.
  • generalGGabe
    Sziasztok!

Már emilben is érdeklődtek a készűlő pályáim iránt.
    Sajnos az elmúlt két hétben elakadtam, gond volt a gépemmel.
    Jelentem, hogy a gépem pár napos szervízelés után végre jól működik, és a frissen beszerzett w7 alá is sikerült a szükséges programokat feltennem, így haladhatok tovább a munkával.

Egy kérdésem lenne viszont:
    az omsi2 segítségével viszonylag pontos domborzatot lehet csinálni a pályán. Én Észak-Pestnél nem törekedtem erre omsi1 alatt, mivel ott több helyen ilyen 50 méteren fél méteres emelkedők-lejtők vannak néhol.
    Ha ezt megvalósítom, akkor egy-két objektumot, útkert újra kell csinálnom. Többek között a Temesvári utca végállomást is. Ez viszont több időbe fog kerülni.
    A jó hír viszont az, hogy az omsi2 térképészeti eljárásának köszönhetően pontosabban tudom megcsinálni a pálya úthálózatát is.

Omsi1 alá fotóbolttal raktam össze gúglimapsos képekből a térképet, ami sajnos nem a legpontosabb megoldás. Bár, ahogy elnéztem, nem voltam olyan pontatlan.
    Szóval türelmeteket kérem. Sok új dolgot kellett kipróbálnom, először csináltam pl olyan útkert, ahol emelkedik a path, és kanyarodik is, szóval nem volt egyszerű összehozni, de sikerült.

Mindenesetre nekem még mindig az omsi1 az, ami úgymond etalon, igyekszem úgy csinálni a pályát, hogy az alatt (is) gépbarát legyen, mivel omsi2 nem mindenkinek van meg.

Rengeteg ötletelés lesz még dolgokon, hogy mit hogy csináljak meg minnél egyszerűbben, minnél kisebb méretben, az biztos, és még rengeteg munka van előttem. Sok olyan dolog is van, amire ki kell találnom valamit.

ott van pl. a Fóti útnál a vasúti aluljáró, ahol a 12-es vili is jár.
    Azt pl hogyan csináljam meg? Az ugye olyan sötét, hogy világítás van ott. Ezt a sötétséget hogy tudnám előcsalni nappal?
    Börzsönynél az alagút egy sli, ahol fekete az aszfalt, így imitálva a sötétséget. Itt azt hiszem a megoldás az lesz, hogy a híd egy tárgy lesz.

A másik probléma meg az, hogy ott van egy felüljáró is. Namármost, ha átmegyek alatta, akkor a felüljárón megállnak az autók, mert érzékelik, hogy én ott vagyok az útban.
    Ez egy olyan dolog, amit szerintem nem fogok tudni kiküszöbölni.

Egy szó, mint száz, kitartást kérek, nekem is sokra lesz szükségem.
  • aerolive
    Pont most jöttem rá, köszönöm, hogy írtátok. :)
  • AdaKiller
    illetve a doorfront 3 -al nekem egyszerre nyitja/zárja a 3. és 4. ajtót, viszont egérrel lehet külön-külön is nyitni/zárni a 3. és 4. ajtót.

lehet bill-ről külön is nyitni/zárni a 3. és 4. ajtót? ha igen van tippetek h kell bállítani a doorfrontokat?
  • aerolive
    Tehát irdatlan sokáig kell izzítani, ha esetleg valakinek nem menne.
  • Nordzso18
    Nyomd az m+gázt hosszan míg be nem indul.

mimo0612: Tab + számokkal működik ha billentyűzetről játszol Automatánál D-vel teszed sebességbe.
  • YoGabN
    Önindítő + Gáz adás sokáig.:)
  • AdaKiller
    az összes ajtó nyitása-zárása melyik paranccsal/doorfront-tal vezérelhető?
  • Banderasbkv
    Nekem sehogy sem akar a belseje színeződni. Mit kell vele pontosan csinálni?
  • Banderasbkv
    Kijelzőőőő? Ez táblás! Jobb oldalt lent van az 1.ajtó mellett.
  • aerolive
    Lehet, hogy én vagyok ennyire rutintalan, meg nem ismerem az ilyen kidolgozottabb modoknál a módszereket, de hogy a fenébe indul el a 280-as? Csak az önindító forog, a motor nem indul be.
  • mimo0612
    Hogy kell sebességbe tenni? A számokkal meg a szekvenciális váltóval se megy.
  • wollnerd #48884
    Egyébként a kijelzője senkinek vagy csak nekem nem műxik? A fronts fájlok bent vannak....
  • wollnerd #48883
    Az Ikarus 280 autóbusz próbajárata Börzsönyhegyaljáról Márianosztrára a 256-os vonalon sikeresen befejeződött.

Aztán beállt Börzsöny Volán Zrt. buszgarázsába pihenni.

Börzsöny Volán Zrt. arra az elhatározásra jutott hogy hamarosan forgalomba állítja tesztüzemre a 280-asokat.

()
  • AdaKiller
    köszi, így már jó :)
  • kem001
    music mappát bemásoltátok?
  • AdaKiller
    Nálam is lerakásnál E/A Fehler 103 ...
  • kem001
    Kép alapján ülés texteket érdemes először, meg a nagyobbakat. Gondolok itt a kasznira pl.
  • Erlau Trans #48878
    Írsz neki egy privát üzenetet, mailt és megtudod. És azt hiszem ez egy korrekt válasz volt részemről...
  • Banderasbkv
    Konkrétabban melyiket(melyikeket)?
  • kriszi94
    Jól néz ki, a hang nem kiforrott, és a modell sem belülről... :)
  • Norbesz23
    Nem kekeckedésből, vagy unalomból, vagy csak azért, hogy az idegeitekre menjek,nem ezért kérdezem meg, hanem már nagyon várom.
    Nem tudjátok, hogy CCV-520 hol tart az Ikarus 280-al?
  • Apocalipto
    Jó lett.

• kem001
    Túl nagyok a textúrák, próbáljátok meg átméretezni.
  • Erlau Trans #48871
    Téged sem kötelezett arra senki, hogy kioktass...
  • kem001
    Érdekes, nálam nem voltak akkora hibák, mint nálad. 0.16-os frissítéssel meg jól muzsikál még. Egyedül kamerafagyás maradt meg, de dolgoznak rajt.
  • alexander1993
    Nekem is.
  • Banderasbkv
    Nekem fehér az egész belseje. Mi lehet a baja?
  • Benya01
    Mármint nálad bughalmaz.. Nálam hiba nélkül megy az egész.. Megéri bőven, senki nem kötelez rá hogy pont ezt használd.. Ott a Vbus.. ingyenes és működik mindenkinél..
  • Erlau Trans #48866
    Mit véded őket? 10 ezerért kiadtak egy bughalmazt, jól átvertek mindenkit. További kérdés van? Nincs. Remélem is.
  • Apocalipto
    Be kell másolni a music mappát is a vehiclesbe.
  • Erlau Trans #48864
    Lehet csinálni helyettem s kínlódni az ilyen idiótákkal mint matec1996, aki évek óta rontja itt a levegőt, hetente-kéthetente megkérdezi ugyanazt, vagy még nagybb marhaságokat...
  • bpo451
    Nálam lerakásnál E/A Fehler 103-at ír.
    Valami ötlet?
  • BlueMaster
    Igazad van, sokszor olvasom a fórumot, de ez már tényleg sok. Ha nincs már kedve csinálni legalább lenne benne annyi mint az omsi.hu-nál atty707-ben, hogy fejezze be, és ne vegye el a kedvét mindenkinek a játéktól...
  • bocskor3
    Igen a kényszerkormányzás élethűre sikeredett.. :D
  • Apocalipto
    Fű, tegnap este, ónos eső, csuklós, ZF váltó...izgalmas volt.

• Benya01
    Ezt már mondani akartam én is hogy az összes "Omsi 2 nem megy ezért átkozzuk a készítőket" ember közül ő viselkedik a legrondábban.