qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Erlau Trans #44951
    A menetrendben az nagyon jó, hogy egész nap nem csak egy járaton kavarog az ember... de pl a 6-os forda az amit végig vittem, ott szerintem az elején a 211-es forduló után kettő 385-ös forduló már nem életszerű. Több fordát is átnéztem a környékbeliektől (VB, Nógrád, hevesi Volánok), elenyésző, szinte nincs is olyan, hogy kétszer egymásután ugyanazt a vonalat vinné. Többségnél úgy néz ki, bemegy reggel egy központibb helyre (megyeszékhely, város, stb) és onnan mennek tovább napközben különböző településekre (és oda vissza) és napközben van valamikor fél órájuk lemenni a telepre, átvizsgáltatni, mosatni stb, majd forda végeztével visszamennek a kiinduló településre, falura.

Pl. konkrétan nagy vonalakban egy forda a Mátrától, ez egy teljesen átlagos környékbeli: abasári kocsi, hajnalban kezd ott, bemegy Gyöngyösre, 10 perc várakozás, majd onnan tovább Eger a 3-as úton végig, onnan vissza Verpeléten át Gyöngyös (már a vissza útja nem ugyanaz az útvonal mint odafele, Egerben van 20 perc pihi). Gyöngyösön 45 perc várakozás, ekkor van a fordábam kiírva a telep (ellenőrzés, mosás, karbantartás, tankolás), majd utána elgurul Hatvanba, ahol 15 perc pihi és fordul vissza Gyöngyösre.... Kora délutánt írunk, tanítási időben elgurul Abasárra, ahol 2-3 perce van és fordul is vissza Gyöngyösre , ahol kb 5 perce van beszállítani, mert indul is Jászárokszállásra (ez gondolom valami lakossági kérés lehetett és ennek passzírozták be, mert tanszünetben egy óra várakozás van és utána indul Jászárokszállásra). Árokszlláson 15 perc pihenő után visszaindul Gyöngyösre, ahol 20 perc várakozás után elindul Kékestetőre, ahonnan nem Gyöngyösre indul vissza egyből hanem kb. 20 percvárakozás után jön a forda leghúzósabb része, először Mátraháza, itt vár 5 percet, majd innen tovább Galyatető, Mátraszentimre, Pásztó, Apc, Hatvan és itt van egy jó 30 perc váraozás és tovább Gyöngyösre, itt vár 10-15 percet és kimegy Abasárra, itt 10 perc várakozás után vissza Gyöngyösre, itt 20 perc várakozás után pedig "hazamegy" a busz Abasárra... Direkt nem írtam indulási időpontokat, a lényeg az útvonalban van. Ezt a fordát konkrétan ez volt még tavaly is, mert a rokon mellett végig kibiceskedtem egy napot, utazva sem volt semmi...

Én ahogy most átnéztem a régebben szerzett fordakönyveimet, ilyen és ehhez hasonló menetekkel van tele, nagyon ritka az, hogy egymásután 2 - 3 fordulót ugyanazon az útvonalon mennek végig.