63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Pepe1980
    Volt szerncsém a napokban újra vezetni ilyet, és gondoltam elkészítem gyorsan nektek is, hogy kicsit valósabb legyen a vezetés élménye :)
  • fghjk
    Ó de szuper, már várom :)
  • fcbarcelona1
    Útelemeket hogy leeht készíteni?
  • Fox44
    Igen, azt tudtam, hogy kell hozzá.:) Fonts akkor ezek szerint nem kell hozzá külön letölteni. Tegnap teszteltem és szerintem nagyon jó lett.:) Thx
  • fcbarcelona1
    Sziasztok!
    Valami körforgalmakat nem tudnátok pályaépítéshez adni?
  • gcs7e7
    Éééééés... Elkészültek!
  • olimano2222
    Minden buszhoz amivel játszani akarsz oda is!
  • gylacus
    A kalocsai pályaudvar is ilyen volt (állítólag) régen, én ott még akkor nem utaztam rendszeresen, most már ilyen kör alakú az egész, kényelmesen elfér a 12 kocsiállás. Van valaki onnan a környékről?

Ott legalább úgy-ahogy összehangolják a 3-4 lámpát. (Pl. balra kanyarodáskor egy 15 mp-ig nem engedi a szembeforgalmat)
  • sirenato
    Szóval akkor az sd200,202 és nl202? Vagy csak a Nl202?
  • olimano2222
    Buszokhoz!
  • sirenato
    A börzsöny pályánál a hof mappa tartalmát hová kell bemásolni? Előre is köszi!
  • padarmartin
    Ő sincs elfelejtve :)
  • 2156
    Ez volánonként változó lehet. Szabolcsnál van, hogy egész nap ugyanazt járja, olyan is, hogy kezd otthonról, aztán forog egy vonalon, majd végzés szintén hazafelé, de olyan is hogy több felé fordul. Ez a forda dolog függhet a rendelkezésre álló buszoktól, vezetési idő kihasználhatóságától, a különböző vonalak hosszától stb. Általánosítani nem lehet szerintem.
  • generalGGabe
    Szia!

Több megoldás is van, olvass vissza itt a fórumon.
    Megfelelő omsi verzió, buszhiány, stb.
    Pár hsz-szel ezelőtt írta valaki, hogy elsőre neki is zugriff, meg o3d hiba, de elindult, aztán többet nem csinálta.
  • RandyOrton95
    Sziasztok 1 kérdésem lenne, fel van telepítve a börzsöny fiktív pálya de zugffi modul omsi exe-t írja ki mi a teendő ilyenkor ?
  • generalGGabe
    Az persze a sok százezret kereső közlekedésieknek eszébe sem jut, hogy úgy hangolják a lámpát, hogy a buszok elkapják
  • szabii98
    Az én buszom mindig a 13asról megy(Várpalota felé), és azonnal kiérünk kb. Melyik kocsiállásról mész és merrefelé, ha szabad érdeklődni?:D
    Amúgy történnek még itt érdekes dolgok, van egy busz Veszprém felől ami itt ahol lakok(Csór) 17:20ra van kiírva, de mivel csak 18:00kor kell továbbmennie Pest felé, ezért ő ráér, és általában akkor ér be a faluba a busz, mikor már Fehérváron kéne lenni. De ez eléggé offtopik már :P
  • fcbarcelona1
    Köszönöm
  • 0165
    Hát igen... Múlt szombaton jártam megint Fehérváron (helyizni), és azt kell mondjam, tényleg eléggé "jól" elhelyezték az állomást. Akkor ott ki kell hogy kecmeregjen, át a fél városon centrumtól kifelé, hát nem csodálkozom ha 20 perc késést összeszed... Nem mellesleg jól tele van tűzdelve lámpákkal, főleg, hogy ott a piac, pláza stb., a város szíve gyakorlatilag.
  • tmartin
    Nos Fejér megyében lakok Székesfehérvártól 20 km-re. Nem tudom ki mennyire ismeri/látta már a fehérvári pályaudvart. Középen van egy hosszú placc és a két szélén van 12 kocsiállás. Nos a mi járatunk elindul a pályaudvar egyik végéről, majd megkerüli az egészet és úgy megy ki. Ez pl. a fél hármas induláskor 5-6 percet is igénybe szokott venni, ami természetesen nincs beleírva a menetrendbe. Majd nagy örömünkre kijutunk a pályaudvarról és jön ismét 4 lámpa amiken természetesen elsőnek úgyse tudunk átmenni. Az első megállóig összeszedünk jobb esetbe 8-10 percet. Majd egész Fehérváron végigmegyünk, itt már a sok lámpa és a beleszarok az egészbe buszsofőrök miatt van negyed óránk. Majd kiérünk Fehérváron kívülre, és ott se túlzottan érdekli a dolog a vezéreket. Így a 10-15 perc az teljesen általános. Példa 14:35-ös busszal 15:06 helyett 15:20-ra szoktam leérni általában.
    Fordulás ügyileg pedig igen is vannak órák amikor 3 járat szinte egybefolyik. Az, hogy szar helyen lakok vagy sem igazából én magam sem tudom eldönteni. Buszközlekedés szempontjából nem a legkiválóbb ez tény. :)

Amúgy elkezdtem építeni pont egy ilyen fiktív pályát, de a pályaudvar és a környék nagyon nagyon hasonlít a fehérvárira. A pályaudvar és közvetlen környéke már majdnem kész, az egészet egy modellbe raktam. Az AI forgalommal küszködök egyenlőre, de alakulgat. Egy-két év múlva talán ez is lehet valakinek egy magyaros kedvenc pályája. :D
  • Pepe1980
    Ajtónkénti leszállásjelzés az itt alap, mert csak az első ajtó nyílik, és kell hozzá az alap busz, ezek csak modok. Először felrakod a buszt, utána a váltó, majd a motor mod, és minden működik :) A mod ehhez a verzióhoz készült: Letöltés
  • Geri556
    Tegnap végre sikerült kipróbálnom Börzsönyt :D Eszméletlenül hangulatos lett, marha jó megoldások vannak benne. Először amúgy érdekes, hogy o3d hiba volt meg zugriffelt, de betöltöt, másodszorra semmi baja nem volt.
    Azt hiszem megvan a kedvenc pálya
  • gcs7e7
    Persze, hogy igen :)
  • gylacus
    Igen, én ezt utálom a legjobban. Hogy az egyenesekben Porsche, a kanyarokban meg Trabant. Így még előzni se lehet... Ez valahogy kimaradhatott a fejlesztőknél...
  • generalGGabe
    Az a kanyaros dolog:szerintem abból adódik, hogy elég szűkek a kanyarok. A játékot meg Berlinre tervezték. Egyébként elég vicces, hogy egy 45%os emelkedőn is felmegy az ai 90-nel.
  • generalGGabe
    Ez egy fiktív pálya. Lehet, hogy a való élet ilyen, de itt ez a menetrend.
    Szerintem jól sikerült, elég változtos is. És itt közel nincs annyi település, mint amennyit Te felsoroltál. Nem kell ennyire görcsösen ragaszkodni a valósághoz egy nem valós pályán
  • Carlo da Italia
    Van itt két videó róla,ha jó számodra.Lehet még photoshop programon kívül készíteni,Paint.net-tel is.
    videó 1
    videó 2
  • Carlo da Italia
    Csak felülírni tudod az előző festéssel.
  • sirenato
    Hali! A hamburg pályát és a mercedes 0305-öt itthon hol és mennyiért lehet megvenni!
  • Retarder SgFan
    Hogy lehet az Ikarus C56-nál több festést berakni?
  • Erlau Trans #44951
    A menetrendben az nagyon jó, hogy egész nap nem csak egy járaton kavarog az ember... de pl a 6-os forda az amit végig vittem, ott szerintem az elején a 211-es forduló után kettő 385-ös forduló már nem életszerű. Több fordát is átnéztem a környékbeliektől (VB, Nógrád, hevesi Volánok), elenyésző, szinte nincs is olyan, hogy kétszer egymásután ugyanazt a vonalat vinné. Többségnél úgy néz ki, bemegy reggel egy központibb helyre (megyeszékhely, város, stb) és onnan mennek tovább napközben különböző településekre (és oda vissza) és napközben van valamikor fél órájuk lemenni a telepre, átvizsgáltatni, mosatni stb, majd forda végeztével visszamennek a kiinduló településre, falura.

Pl. konkrétan nagy vonalakban egy forda a Mátrától, ez egy teljesen átlagos környékbeli: abasári kocsi, hajnalban kezd ott, bemegy Gyöngyösre, 10 perc várakozás, majd onnan tovább Eger a 3-as úton végig, onnan vissza Verpeléten át Gyöngyös (már a vissza útja nem ugyanaz az útvonal mint odafele, Egerben van 20 perc pihi). Gyöngyösön 45 perc várakozás, ekkor van a fordábam kiírva a telep (ellenőrzés, mosás, karbantartás, tankolás), majd utána elgurul Hatvanba, ahol 15 perc pihi és fordul vissza Gyöngyösre.... Kora délutánt írunk, tanítási időben elgurul Abasárra, ahol 2-3 perce van és fordul is vissza Gyöngyösre , ahol kb 5 perce van beszállítani, mert indul is Jászárokszállásra (ez gondolom valami lakossági kérés lehetett és ennek passzírozták be, mert tanszünetben egy óra várakozás van és utána indul Jászárokszállásra). Árokszlláson 15 perc pihenő után visszaindul Gyöngyösre, ahol 20 perc várakozás után elindul Kékestetőre, ahonnan nem Gyöngyösre indul vissza egyből hanem kb. 20 percvárakozás után jön a forda leghúzósabb része, először Mátraháza, itt vár 5 percet, majd innen tovább Galyatető, Mátraszentimre, Pásztó, Apc, Hatvan és itt van egy jó 30 perc váraozás és tovább Gyöngyösre, itt vár 10-15 percet és kimegy Abasárra, itt 10 perc várakozás után vissza Gyöngyösre, itt 20 perc várakozás után pedig "hazamegy" a busz Abasárra... Direkt nem írtam indulási időpontokat, a lényeg az útvonalban van. Ezt a fordát konkrétan ez volt még tavaly is, mert a rokon mellett végig kibiceskedtem egy napot, utazva sem volt semmi...

Én ahogy most átnéztem a régebben szerzett fordakönyveimet, ilyen és ehhez hasonló menetekkel van tele, nagyon ritka az, hogy egymásután 2 - 3 fordulót ugyanazon az útvonalon mennek végig.
  • Fox44
    Van hozzá Fonts, mert a csomagban nincs? Ajtónkénti leszállásjelzés?
  • bpo 381
    10-15 perc helyközibe????
    azért ez meleg,nem én ha most csak Börzsönyt vesszük akkor legdurvább késésem 3 perc a Vára érve(jegyeladás nélkül automata váltós kocsival) a 256-os vonalon,Királyréti kereszteződés miatt. Amm 260-ason 1 perc késésből 5 perce mínuszt hoztam össze,tehát nem olyan rossz a menetrend,oké vannak hibái,de legalább nem kel 20 perc után 30 percet várni a visszaútra.
  • Erlau Trans #44948
    Nekem meg most délután tűnt fel, hogy eltűntek a szirénázó mentők, rendőrök. Se villogás, se sziréna. Nem állítottam semmit az AI forgalmon...
  • Erlau Trans #44947
    Mondom erre a BUG-ra a megoldás az, hogy "N"-be kell rakni a váltót és akkor nem csinál ilyet. Nekem azt írták anno a készítők, hogy ezzel azt szerették volna lemodellezni, ha pillanat vagy megállófékkel van rögzítve a busz, de D-be van hagyva, és hogy ilyenkor megindulhat... de valahogy nem jött össze nekik...
  • Erlau Trans #44946
    OMSI bug... nem lehet vele mit csinálni. Én egyszer régebben a MAN Lion's City-t vágtam haza ugyanígy, a motor hőfok felszökött valami 16 ezer c. fokig, már vártam mikor indul olvadásnak a szerkezet, de az Istennek sem akart... :D
  • Erlau Trans #44945
    Évek óta nem élek arra (néha még jártam oda dolgozni, kb. félévvel ezelőttig), de Heves megyében nőttem fel.
  • Erlau Trans #44944
    Elég szar szolgáltatási területen laksz, ha 10-15 perc belefér nálatok, a kötelező érvényű pihenőidők miatt pedig kétlem, hogy lenne olyan cég, ahol nem figyelnének erre, már csak a tachográf miatt is, mert ha kap a Volán egy ellenőrzést, akkor őt is, meg a buszvezető pajtást is jól megbüntetik érte...
  • matesz19
    Jól néznek ki, letölthetők is lesznek amiket eddig felsoroltál lentebb?? :)
    A [URL=http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1236630869&no=44911]#44911[/URL] és a [URL=http://sg.hu/listazas_msg.php3?id=1236630869&no=44917]#44917[/URL] hsz-ban lévők??
  • ZsomborL
    Mercedes Benz O305-Nógrád Volán (Fiktiv)

Letöltés