qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Gilmore03
    Itt van magyarul is.
    Fontos: biztos ami biztos, csinálj biztonsági másolatot a 2 .osc fájlról.
    1. Nyisd meg az IBIS.osc fájlt a Vehicles\MAN_SD200\Script mappában (jegyzettömb)
    2. Keresd meg a {trigger:IBIS_vor} sort.
    3. A (M.L.IBIS_RefreshBusstop) sor alá új sorba illeszt be ezt: (M.L.IBIS_PlayAnnouncement)
    4. Keresd meg a 'Microphon-Taster sort.
    5. Ismételd meg a 3. lépést.
    6. Nyisd meg az IBIS-2.osc fájlt a Vehicles\MAN_SD202\Script mappában.
    7. Keresd meg a {macro:IBIS_PlayAnnouncement} sort.
    8. Jelöld ki az egészet az {end}-ig (azt is) és másold át a MAN_SD200 mappábal lévő IBIS.osc-be (én a {macro:IBIS_LCD-refresh} sor fölé raktam, nem tudom ez számít-e).
    9. Másold át az Ansagen mappát innen: Vehicles\MAN_SD202\Sound ide: Vehicles\MAN_SD200\Sound
    10. A Vehicles\MAN_SD200\Sound mappában nyisd meg valamelyik config fájlt (gy.k.: azt, amelyik buszon használni akarod a hangbemondást).
    11. Másold be a következő scriptet:
    ###################################################################
    Ansagen
    ###################################################################

[sound]

1

[3d]
    0
    0
    2
    2

[trigger]
    ev_IBIS_Ansagen
    12. Az IBIS.osc-ben keresd meg a következő részt: macro:IBIS_RefreshBusstop
    13. A Sonst belasse die Route mondat után illeszd be a következőt: (M.L.IBIS_PlayAnnouncement)
    14. Ismételd meg a 12 és 13-as lépést az IBIS-2.osc-ben.
    15. Keresd meg a következőt az IBIS.osc-ben: (L.L.IBIS_RouteIndex) (M.V.GetBusstopCount) 1 - (L.L.IBIS_busstop) <= és töröld ki a végéről a <-t, hogy csak a = maradjon.
    16. Ismételd meg a 15-ös lépést az IBIS-2.osc-ben

Azoknak akik térképet készítenek:
    Lehet csak nekem újdonság, de meg lehet oldani itt is a hangosbemondót, csupán annyi a dolgod, hogy fogsz egy mimkrofont, szépen felmondod a megállók neveit, és elmented őket az Ansagen mappába wav-ként. A fájl neve a megálló neve kell, hogy legyen. Kipróbáltam pár mapon, nekem működött.