63331
Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Gruudge #3587 Sziasztok
Akárhogyan akarom de nem tudok vele elindulni valaki tudna eltudná mondani hogy mi milyen gomb mit csinál? léccives -
BKG #3586 Ezen a New Spandau pályán módosítottam a 100-as vonal menetrendjét, tettem még be pár járatot, hogy sűrűbb legyen. Amikor indítanám a játékot, akkor a "forgalom betöltése"-kor az alábbi hibaüzenetet dobja ki:
Zugriffsverletzung bei Adresse 004064B0 in Modul 'Omsi.exe'. Lesen von Adresse 34306E5D.
Ezek után csak le okézni tudom, de ugyanúgy visszadobja, így csak a Ctrl+Alt+del-lel tudok kilépni a játékból.
Van valakinek valami ötlete, hogy mit csináljak, hogy működőképes legyen az új menetrendem? -
#3585 A pálya betöltése busz nélkül, az nem szereti valami oknál fogva a program. -
Zoliikp #3584 Köszi a leírást, de nem sikerült.
Kétszer is próbáltam, mindkétszer macro hibát jelzett. Elindult a játék, de nem volt hangbemondás...
Úgy hogy marad a D92... -
zil130 #3583 Üdv, tudna valaki segíteni? Építettem egy pályát de a járatokat sehogy sem tudom megcsinálni. Letöltöttem (talán innen) a leírást de az sem teljesen egyértelmű. Aki tud segíteni kérem írja le nekem ha nem gond, hogy mit hogyan. -
Gilmore03 #3582 Itt van magyarul is.
Fontos: biztos ami biztos, csinálj biztonsági másolatot a 2 .osc fájlról.
1. Nyisd meg az IBIS.osc fájlt a Vehicles\MAN_SD200\Script mappában (jegyzettömb)
2. Keresd meg a {trigger:IBIS_vor} sort.
3. A (M.L.IBIS_RefreshBusstop) sor alá új sorba illeszt be ezt: (M.L.IBIS_PlayAnnouncement)
4. Keresd meg a 'Microphon-Taster sort.
5. Ismételd meg a 3. lépést.
6. Nyisd meg az IBIS-2.osc fájlt a Vehicles\MAN_SD202\Script mappában.
7. Keresd meg a {macro:IBIS_PlayAnnouncement} sort.
8. Jelöld ki az egészet az {end}-ig (azt is) és másold át a MAN_SD200 mappábal lévő IBIS.osc-be (én a {macro:IBIS_LCD-refresh} sor fölé raktam, nem tudom ez számít-e).
9. Másold át az Ansagen mappát innen: Vehicles\MAN_SD202\Sound ide: Vehicles\MAN_SD200\Sound
10. A Vehicles\MAN_SD200\Sound mappában nyisd meg valamelyik config fájlt (gy.k.: azt, amelyik buszon használni akarod a hangbemondást).
11. Másold be a következő scriptet:
###################################################################
Ansagen
###################################################################
[sound]
1
[3d]
0
0
2
2
[trigger]
ev_IBIS_Ansagen
12. Az IBIS.osc-ben keresd meg a következő részt: macro:IBIS_RefreshBusstop
13. A Sonst belasse die Route mondat után illeszd be a következőt: (M.L.IBIS_PlayAnnouncement)
14. Ismételd meg a 12 és 13-as lépést az IBIS-2.osc-ben.
15. Keresd meg a következőt az IBIS.osc-ben: (L.L.IBIS_RouteIndex) (M.V.GetBusstopCount) 1 - (L.L.IBIS_busstop) <= és töröld ki a végéről a <-t, hogy csak a = maradjon.
16. Ismételd meg a 15-ös lépést az IBIS-2.osc-ben
Azoknak akik térképet készítenek:
Lehet csak nekem újdonság, de meg lehet oldani itt is a hangosbemondót, csupán annyi a dolgod, hogy fogsz egy mimkrofont, szépen felmondod a megállók neveit, és elmented őket az Ansagen mappába wav-ként. A fájl neve a megálló neve kell, hogy legyen. Kipróbáltam pár mapon, nekem működött. -
alexander1993 #3581 Mit kell csinálni pontosan? -
Gilmore03 #3580 No jelentem sikerült, bár nem tökéletes, mikor visszafelé "pörgetem" nem mondja be, de amúgy ha Q-val lépegetek, működik.
Amúgy a tutorial alapján még talán a többi pályához is meg lehetne csinálni, csak meg kell csinálni a hang fájlokat... -
Gilmore03 #3579 Megnéztem, most tesztelem, remélem sikerült =) -
Zoliikp #3578 Ha valakit érdekel, ráadásul meg is tudja fejteni, akkor itt található:
http://omnibussimulator.forumieren.com/t2876-tut-ansagen-in-allen-bussen-abspielen
Nekem nem egyértelmű... -
Zoliikp #3577 A német fórumon van egy lehetőség, mely szerint minden buszban be lehet állítani a hangbemondást.
Ránézek, kipróbálom... -
gabcsibkv #3576 Q gommbal léptetsz de bemondás hang csak D92-esben van. Ha jól irtad be az IBIS viszonylatkodot és forgalmit akkor működik. A többi tipusnál csak mikrofon kapcsoló hangot ad. -
sano0314 #3575 Sziasztok! Két kérdésem lenne:hogy lehet a megállókat bemondani azt tudom hogy a q-val lehet megnyomni a hangszórót de ha megnyomom nem csinál semmit vagy még azonkívül kell mást megnyomni? Másik kérdésem az lenne hogy le lehet már valamilyen buszt tölteni? Előre is köszönöm
-
Gilmore03 #3574 c -> nekem sikerült, bár csak a gyári berlini vonal 92-es járatát próbáltam. Többihez (főleg a nem hivatalos mapokhoz) szerintem nincsenek is meg a hangok. -
gabcsibkv #3573 Sziasztok !
a, mit kell beállítani beállításoknál hogy láthatóan mocskos legyen a jármű egy idő után (esős beállítás) ?
b, menetrend hol változtatható? mert nincs az új pályákba (Modern Spandau pl.) garmenet, műszaki szünet csak kövi treffes indulás
c, Sikerült valakinek megoldania SD 200-as buszcsalád IBIS bemondóhangok menjenek?
Pályák közül ami jó szerintem:
>alap Spandau 89'
>Modern Spandau V12
De még így se birja a gépem az árnyékokat a játékban. Ugrál Rathausnál.
Kofiguráciom:
AMD Dual Core 2,1 GHZ
4GM DDR2 RAM
ATI Radeon HD 5670 1GB DDR3
Előre is köszönöm a válaszokat. -
gabcsibkv #3572 Ha jól tudom akkor billentyűzet kiosztásnál:
NUMPAD 8 gázadás
NUMPAD 2: fékezés
NUMPAD 5: kormány kozépállásba vissza kanyarodás után
NUMPAD 7: balra index
NUMPAD 9: jobbra index -
mk452001 #3571 Feltételeztem, hogy ő billentyűzettel játszik.
Neked meg ott van a (jobbik esetben) két szép kezed :) -
#3570 és vajon aki kormány kerékkel játszik, annak visszatekeri? :) -
mk452001 #3569 Ha jól emlékszem, a patch-el lesz egy olyan kipipálható ablak, amitől visszaáll -
gyuri35 #3568 Sziasztok!Azért lehet tenni valamit,hogy a kormány önmagától visszatekerdejen középállásba??? -
#3567 ha IBISre gondolsz, a jó kódokat beírni :)
általában balra fenn az ülés felett van egy táblázat, ahonnan leolvashatod a járatszámokat és kódokat. -
#3566 False roue-ért ellenére mit lehet tenni? -
#3565 Vagy amennyit lehet, az se megy hogy ketten itt törjük magunkat, jó volna ha a "buliba" be szállna még aki szeretne buszt. Lehet ök is ketten csinálták a szimulátort Marcel úr meg másik úr, de én nem vagyok programozó. A Blendert is úgy magamtól tanultam. Az is idő volt, és vannak még dolgok amiket nem is ismerek. A scriptel is lehet így lesz de akkor nagyon lassan haladunk majd. Ha egyáltalán meg tudjuk csinálni. Mer aminek én utána tudok nézni neten annak más is. Tehát érti mindenki aki szeretné hogy legyen új busz mit tudna tenni. Üdv! -
#3564 köszi, de akkor most hogyan is vannak ezek a dolgok. Azt mondom hogy ha sikerülne össze gyűjteni valamennyit, addig én ha tudom megcsinálom a műszerfalat. Utána még mindig ott lesz hogyan hozzuk össze a kettőt.
Olvastam script írásról hogyan is kell , de nem világos teljesen.
-
Solt #3563 Nincs mit... Ezek a rugóerőtárolós kézifékek "fordítva" működnek... :) -
#3562 Köszi!
A csuda vinné el,akkor én rossz irányba csináltam! -
Solt #3561 Nem. Felső állásban van kiengedve, ha az emlékeim nem csalnak. -
#3560 Fogalmam sincs!
Egyébként ez a rögzítőfék amit belinkeltem,valóságban ez felfelé van behúzva a fék ugye? -
mk452001 #3559 Hát, ha ez csak a rögzítőfék, képzelem milyen lehet a 400-as Ikarusok bajuszkapcsolója (amiből asszem 200-asra is került, de javítsatok ki, ha nem így van) -
#3558 Hehe!
Íme csak a rögzítőfék sriptelt változata(Bocs,egy kicsit hosszú lesz!):
###################################
Kar a kézifék
###################################
[mesh]
SD77\Kabin\RogzitoFekGomb.o3d
[viewpoint]
3
[newanim]
origin_trans
-0.928
6.477
1.554
origin_rot_x
-120
origin_rot_y
0
origin_rot_z
0
anim_rot
bremse_feststell_sw
-30
delay
0
maxspeed
200
[mesh]
SD77\Kabin\RogzitoFek.o3d
[viewpoint]
3
[newanim]
origin_trans
-0.928
6.477
1.554
origin_rot_x
-120
origin_rot_y
0
origin_rot_z
0
anim_rot
bremse_feststell_sw
-30
delay
0
maxspeed
200
[mesh]
SD77\Kabin\RogzitoFek_Kupak.o3d
[viewpoint]
3
[mouseevent]
parking_brake_mouse
[matl]
SD77_Panel.bmp
0
[matl_envmap]
envmap_lenkrad2.bmp
0.2
[newanim]
origin_trans
-0.928
6.477
1.554
origin_rot_x
-120
origin_rot_y
0
origin_rot_z
0
anim_rot
bremse_feststell_sw
-30
delay
0
maxspeed
200
De legalább erre sikerült rájönnöm!Remélem majd szép apránként a többi is sikerül!
Itt egy kép is:
-
#3557 Remélem rájövünk azt lehet csapatni neki. Akkor is kell 260 as.
Mondjuk, most jó ideig rá se néztem a dologra, mert be sokalltam.
Volt hogy heteket ültem a "Blendi" előtt. Befejezem szépen a buszt. Legalább olyan kinézete lesz mint egy busznak, majd később ha működnek a fontos részei, akkor majd ráérek szépítgetni. Meg kell tudnom csinálni a konvertálást mint Rayden mesternek, vagy megkérem szépen hogy csinálja meg biztos megcsinálja. :) Rá kellett jönnöm hogy nem kell részletesen a csavarokat is, mert a text megoldja a problémát. A fülke a lényegesebb.
Egyszer úgy is kész lesz valakinek. Nekem biztos, csak lehet addigra "kutyát" nem érdekli haha :)))))))) -
#3556 Én már kezdek rájönni,de nem akarom elkiabálni! -
#3555 Egyszer jövök rá hogy van ez az interaktív izé a gombokkal ... -
#3554 Jó volna ha már a pályákat félváról veszik a buszokkal nem tennék. Nem? :)))))))))))) -
Apocalipto #3553 Félkész munkát nem fognak kiadni. -
#3552 Jaja!
Sokan várnak már rá,köztük én is! -
vasokol2 #3551 Valaki esetleg nem tudja, hogy a karosa-b732, csak akkor kerül kiadásra ha teljesen elkészül (műszarfal stb) vagy hamarabb játszhatunk már vele. Egyenlőre ez a legigéretesebben elkészült gépezet, a többieknek még sokat kell fejlődnie. -
vasokol2 #3550 Az ajtók kezelését ugyanúgy, mint a karossa-ban is csinálják, meg lehet oldani, egyenlőre úgy, hogy a második ajtóval együtt müködjön a többi. Egyébként mintha láttam volna már valahol, hogy sikerült megoldani a három ajtó külön kezelését. A műszerfal scriptelésére viszont kiváncsi lennék, sajnos a videóbol nem derül ki, hogy hozzá keztek-e már....... -
#3549 Azt írja a 133, 155 Spandau mikorm betöltődik, hogy hiányzik valamilyen objectum?? -
Hyp3r #3548 Sziasztok!
Az új berlini pálya(New Berlin Spandau map) szerintem nagyon jól sikerült:)
Sok járat, sokféle útvonallal. Nekem nagyon tetszik.
Üdv.