Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Nem az volt a baj. A program telepítése után (annak ellenére, hogy nem írta ki) igényelt egy restartot. Utána már működött. De ez valami borzalom. Egész egyszerűen nem voltam képes úgy beállítani, hogy normálisan működjön. Elindult az OMSI-val, mereven néztem egy pontot akkor is mozgott. Még a lélegzetemet is visszafojtottam, mozdulatlan voltam, pislogni se pislogtam, akkor is minimálisan kóválygott a kép. Egyszer sikerült elindulni vele, kb 150-200 métert mentem a busszal, de nagyon óvatosan mozgatva a fejem, a tükröt néztem jobbra, picit lassan reagált, aztán jobbra a tükröt, az is ok volt. Aztán vissza egyenesbe, ez is ok. De akkor jött a megálló, kicsit balra néztem, hogy lássam a bal tükröt, jó helyre megy a vége az öbölbe, akkor az eddigihez hasonló óvatos mozgás ellenére hirtelen jobbra kivágódott a kép, és utána az Istennek nem tudtam középre imádkozni. Ha megint mereven néztem is középtájba, elment a kép balra.... inkább balra érzékelte a közepet... állítgattam a kamera dőlésszögén, irányán, de semmi. Lassan elértem azt, hogy kis kóválygó kép után rendszeresen a műszerfalra dobta a képet, hogy közbe a pedálokat láttam és a kezelőszerveket, az útból semmit. Ezután megint középre került, na mondom elindulok. Fogta magát megint balra dobta a képet, mintha ott érzékelné középre a fejem... nyomkodhattam én neki a Home-t, semmi..... Na mondom. Ekkor azt vettem észre, hogy kicsit ha jobbra mozgok ugyan mozog jobbra, de nagyon nem arra amerre tartom a fejem.... Ha meg mozgott abba az irányba, nagyon lassan mire pl. a jobb tükör helyett már középre kellett volna néznem, vagy a bal tükörbe. Akkor balra mozdítottam picikét fejem*, erre kivágódott középre, megint a pedálokat nézem....na mondom.
Itt untam meg. Nyomkodtam ott a programban állítgattam, de se jobb, se rosszabb nem lett. Meguntam. :)
Kamera amúgy tudja a 30fps-t.
*= ez kb. azt jelenti, hogy 1-2 fok mozgás, de azt is úgy kell elképzelni, az is erőltetetten kényelmetlen merev nyakkal, szinte csak egy pontra bámulva (szemem azért mozgott) mert ha elengedte magam, akkor kaszálva kóválygott a kép... ha csak egy picit is oldalra mozogtam a testemmel kipróbálva ezt is, saját életet élt a kép, mindent láttam, de leginkább a fülke hátfalát...