63332
qK0ZIKA.jpgHivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+
Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása

OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik

SZABÁLYZAT

Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC

• Dan122
    Nem egy másik automata verziót töltöttem le és azt raktam be :)
  • zorba3333
    Egy kis segítség azoknak, akik Face TrackNoir programot használnak, és túl érzékeny a fejmozgásra a program.
    Az indítás utáni főpanelen, középen van egy Filter beállítási lehetőség.
    Itt van egy bizonyos EWMA lehetőség, alatta a Settings opcióval Ebben az ablakban a különböző érzékenységi fokokat lehet beállítani.

Az EWMA beállítási panelon három csúszkát találtok.
    A felső csúszka a Min.Frame: Ezzel a csúszkával a fejmozgáshoz képest történő elmozdulás intenzitását tudjátok szabályozni. Minél nagyobb értéket állítotok be, annál lassabb lesz a reakció, vagyis annál később fog elmozdulni a kép a fejmozgáshoz képest.

A középső csúszka a Max. frame: Ezzel a beállítással pont az ellenkezője érhető el, mint az előző beállítással. (Inverz beállítást teszi gyakorlatilag lehetővé) Minél nagyobb lesz a beállított érték, annál több fejmozgásra van szükség a kép elmozdulásához.

Az alsó csúszka a Curve (pow): Ezzel a beállítási lehetőséggel a program által generált reakcióidőt lehet beállítani. Általában akkor, jön jól, ha pörgős játékokkal játszik valaki, ahol kimondottan fontos a gyors, akár többszörösen, vagy gyors egymás utániban bekövetkező nézetváltás.

További finomítási lehetőségként ott van a smooting funkció. Nem kimondottan mozgásérzékenység beállítására való, de a mozgás "simaságát" egyenletességét kiválóan lehet szabályozni vele, ezért írom, hogy finomhangolásra való.
    Egyébként célszerű azután szórakozni vele miután az EWMA lehetőségeket nagyjából már beállítottuk.
    Minél alacsonyabb a beállított érték, annál érzékenyebb.

Sajnos igen erősen türelemjáték a beállítás, ráadásul mindenkinek más a megfelelő érték, ezért nem lehet általánosítva, azonos adatokra támaszkodva játszani vele.
  • Zoliikp
    Most nem értelek:
    az enyémből kimásoltad az automatásra vonatkozó fájlokat, és úgy dobta ezt a hibát?
  • Tappancs83
    A log.txt-t már nézted a játék mappájában? Ott van részletesebb info a hibáról.
  • YoGabN
    most csinálok még berlines festést hozzá, a régi készvan, az új kb 30percen belül, rakom majd fel azt is, a Eurolinesesnél még van egy átalakított fajtám, nekem az tetszik a legjobban:) mindjárt felrakom.
  • Dan122
    Csak be tettem hozzá az automata váltót mert csak a mátrix-os működik nekem :/
  • Dan122
    Nem tudjátok miért adja be ezt a hibát mikor be akarom hívni a Setra buszt ?
  • Tappancs83
    http://www.sendspace.com/file/13abyg
    Sajnos túl hosszú, így nem tudom másként megosztani, nekem meg nincs hozzá elegendő szakértelmem. Van rá mód, hogy a keresett fájlokat pótoljam valamivel, vagy átugortassam vele a hiányzó fájlok fölösleges keresését?
  • Zoliikp
    Igen.

Erlau Trans:

Ezt másold be a Settings mappába:
    http://data.hu/get/6248958/Omsi_ini.rar

Hátha...
  • halaszfi
    Neki megy:
    https://www.youtube.com/watch?v=rr4OwmCaIEI&feature=youtube_gdata_player
  • gcs7e7
    köszönjük :)
    @YoGabN: rendben :)
  • Dan122
    Amúgy hálás köszönetem !! :D
  • Dan122
    Tehát akkor csak be kell raknom a vehicles mappába ? :D
  • Erlau Trans #33301
    Köszönöm, természetesen ha időd engedi. Mert egyébként nagy élmény lenne így vezetgetni, főleg a nagy lapos tévémen, de így használhatatlan.
  • Zoliikp
    Megpróbálom meglesni a készített ini-fájlt, hátha abban matatva rájövök, hogy lehet csökkenteni ezt a fajta érzékenységét csökkenteni.
  • Erlau Trans #33299
    Valami objektumot nem talál. Meg kellene nézni a logfile-t, hogy mi. Szerintem a buszhoz nincs meg valami. Nekem a MAN Lion's City DTF verziója csinálja ezt. Nem tudom én hányszor töltöttem már le, másoltam be újra, de mindig feldobálja. De attól használható, csak idegesítő.
  • Zoliikp
    Felraktam az én verzómat:
    http://data.hu/get/6248805/215UL.rar

Ebben csak a Vehiclesbe való mappa van, de kiegészítve az új automata váltós, illetve a szintén új manuális váltó-mátrix kijelzős változattal.

Ha gondolod/gondoljátok letöltitek.
    Az automatáson rajta van az általam készített dísztárcsa is....
  • Tappancs83
    Van még egy kis problémám az Ikarusz 415.04-es busszal. Egy hiba jelentést kapok ami semmit mondó, ráadásul 6-szor ismétli zsinórban minden kinyomás után, mivel mást nem lehet csinálni vele, bezárod, vagy a "cancel"-t választod, utánna megy rendesen a játék, nem fagy ki, de idegesítő. Van erre valami orvosság?

Ez volna a hiba, ami csak akkor jelentkezik, ha kiválasztom a már említett buszt. Ameddig nem törlöm az aktív buszok listájáról, addig minden indításkor jelentkezik ez a hiba.
  • Dan122
    Amúgy most megnéztem onnan ahonnan én letöltöttem és ott alapból 46,0 MB
    Úgyhogy akkor most nem tudom mi lesz ........ :D
  • Erlau Trans #33295
    Nem az volt a baj. A program telepítése után (annak ellenére, hogy nem írta ki) igényelt egy restartot. Utána már működött. De ez valami borzalom. Egész egyszerűen nem voltam képes úgy beállítani, hogy normálisan működjön. Elindult az OMSI-val, mereven néztem egy pontot akkor is mozgott. Még a lélegzetemet is visszafojtottam, mozdulatlan voltam, pislogni se pislogtam, akkor is minimálisan kóválygott a kép. Egyszer sikerült elindulni vele, kb 150-200 métert mentem a busszal, de nagyon óvatosan mozgatva a fejem, a tükröt néztem jobbra, picit lassan reagált, aztán jobbra a tükröt, az is ok volt. Aztán vissza egyenesbe, ez is ok. De akkor jött a megálló, kicsit balra néztem, hogy lássam a bal tükröt, jó helyre megy a vége az öbölbe, akkor az eddigihez hasonló óvatos mozgás ellenére hirtelen jobbra kivágódott a kép, és utána az Istennek nem tudtam középre imádkozni. Ha megint mereven néztem is középtájba, elment a kép balra.... inkább balra érzékelte a közepet... állítgattam a kamera dőlésszögén, irányán, de semmi. Lassan elértem azt, hogy kis kóválygó kép után rendszeresen a műszerfalra dobta a képet, hogy közbe a pedálokat láttam és a kezelőszerveket, az útból semmit. Ezután megint középre került, na mondom elindulok. Fogta magát megint balra dobta a képet, mintha ott érzékelné középre a fejem... nyomkodhattam én neki a Home-t, semmi..... Na mondom. Ekkor azt vettem észre, hogy kicsit ha jobbra mozgok ugyan mozog jobbra, de nagyon nem arra amerre tartom a fejem.... Ha meg mozgott abba az irányba, nagyon lassan mire pl. a jobb tükör helyett már középre kellett volna néznem, vagy a bal tükörbe. Akkor balra mozdítottam picikét fejem*, erre kivágódott középre, megint a pedálokat nézem....na mondom.

Itt untam meg. Nyomkodtam ott a programban állítgattam, de se jobb, se rosszabb nem lett. Meguntam. :)
    Kamera amúgy tudja a 30fps-t.

*= ez kb. azt jelenti, hogy 1-2 fok mozgás, de azt is úgy kell elképzelni, az is erőltetetten kényelmetlen merev nyakkal, szinte csak egy pontra bámulva (szemem azért mozgott) mert ha elengedte magam, akkor kaszálva kóválygott a kép... ha csak egy picit is oldalra mozogtam a testemmel kipróbálva ezt is, saját életet élt a kép, mindent láttam, de leginkább a fülke hátfalát...

• Dan122
    Nekem is volt ilyen problémám :)
    És még van is :)
  • YoGabN
    ha van kedved és tetszik, a VAG festést is feltöltheted.. tudom, hogy nem ti csináltátok, csak így egy helyen van a többivel:)
  • cxaxoxc
    Nagyon jók lettek a festések, mint mindig! Külön köszönöm a Tiszás festést a Setrához
  • TheSosy
    Sziasztok!
    Az új Setra busszal van egy kis gondom.
    Mikor betöltöm,és leteszem egy helyre,akkor csak a sofőrt mutatja,maga a modellt nem.Mi lehet a probléma?
  • YoGabN
    akkor inkább nem is állítgatok semmit, tökéletes nekem ez így:)
  • gcs7e7
    10 ÚJ ÁTFESTÉS!
    http://gcs7e7.wordpress.com/
  • Zoliikp
    Egy lehetséges megoldás, akinek kicsi a monitor, és többet szeretne "látni". Egyébként csak a kép kedvéért változtattam meg, nem így játszom.
  • YoGabN
    rápróbálok. amúgy így is játszol, vagy csak a kép kedvéért?:D
  • Zoliikp
    Csak halkan:
    klaviatúrával...

A bus-fájlban átírtam a nézet látószög értékét... 60-ról 100-ra.
  • olimano2222
    Nem sajnos nem csak ha esetleg oldal nézetből vezetsz! :D Van két monitoros felvétel is a videok között de igen 2 monitorral közel sem olyan jó!
  • YoGabN
    ezt mivel csináltad?:D
  • YoGabN
    2 monitoron nem tudok gy játszani, hogy a képernyő széle ne a kormányon legyen igaz?:D
  • Zoliikp
    A hirtelen mozdulat esetén enyhe tengeri betegséged lesz...

A beállításaiba nem merültem el, de pl. ha a széken ülve átteszed a testsúlyod, a kép is oldalra csúszik. Ezt tetézve el is fordulsz, akkor "ránt" egyet a látószögön...
  • halaszfi
    Mit értesz érzékeny alatt? Ha 1 fokot jobbra tekintek, a képernyőmön 90 fokos rotációt csinál, vagy 2-3 szor érzékenyebb, mint a valós fejmozgás?
  • Zoliikp
    A Start gombra kattintottál?
    [img=http://www.kephost.com/thumb/2013/2/25/a1_2013_2_25_zqys11azji_tn.jpg]
  • Erlau Trans #33279
    Nekem a kamerát sem akarja elindítani. Minden felismeri, el is indítja, látja (tudom variálni a beállításokat skypeban), de ez a program nem.
  • Erlau Trans #33278
    Na igen, így marha sok értelme van akkor annak/azoknak a háznak/házaknak. Nem hiszem, hogy annyit rontana a vezetési élményen a dolog, ha ott egy teljesen más ház lenne (akár a gyári elemekből) ami kitölti a teret, a fele nincs eldugva és nem is eszi az FPS-t... Legalábbis engem rohadtul nem érdekel amikor az utasokat a megállóban, vagy a kanyarnál lesem a türköt, hogy milyen irodaház színe, alakja.
  • Dan122
    Oké , majd megpróbálom :)
  • Zoliikp
    Méretéből adódóan nem tudom elküldeni privátban, feltölteni meg felesleges.
    Próbáld meg inkább Te újra letölteni, hátha a töltés közben sérült meg a tömörített állomány...
  • Dan122
    Esetleg privátban nem küldenéd el léccives a te Setrádat ? :D