Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
maxximum #18156 Sziasztok
Elkezdtem foglalkozni azzal hogy mi okozhatja a lion szaggatását, arra rájöttem hogy textúrahiba. Ugye a játékban a textúrák alapból BMP formátumban vannak, viszont kezelni tudja a png és jpeg-et is. A lion textúrái ebben a 3 féle formátumban vannak, 2 probléma van ezzel: az első hogy a bmp kiterjesztésű képek túl nagy méretűek, ezeket egy képszerkesztővel 16bit-esre kell csökkenteni, így nekem kb. 30 fps-el javult a teljesítmény, de ez még mindig valamivel kisebb mint az alap buszoknál, ez azért lehet mert ez a busz kb 300 mb memóriát eszik, az alap buszok 60-80-ával szemben, ezt az okozza hogy a png textúráknak hatalmas a memóriafoglalása (egy 4mb-os kép 55 mb memóriát foglal) ezért minden textúraát bmp-be kell átkonvertálni, majd lekicsinyíteni 16bit-re és akkor kb úgy fog futni mint az alap buszok. Ha tudtok valami jó konvertáló progit amivel több képet lehet egyszerre konvertálni írjátok már le légyszi!