Hivatalos Honlap | Hivatalos Fórum | Aerosoft | OMSI 2 Steam-en | OMSI SDK | OMSI+ Spoiler használat | Linkek beillesztése | Videó beszúrása | Képek beszúrása
OMSI The Bus Simulator 1 & 2 Topik
SZABÁLYZAT
Warez, vagy OMSI-hoz szorosan nem kapcsolódó témában látogass el ide:
OMSI 1 & 2 OFF, WAREZ TOPIC
-
Elektronikából én is borzalmasan álltam a suliban, de ebben épp az a jó, hogy a hangsúly nem az analóg, hanem a digitális elektronikán, a PIC és egyéb felhasznált IC-k működésén, lábkiosztásán van. Mondhatnám úgy is, hogy fogalmam sincs mitől, de működik az, amit csináltam. :D A PIC elvi működéséről ITT van egy nagyon jó kis leírás, ezen felül magához a 18F4550-hez (persze lehet másik, olcsóbb modellel is dolgozni) is van egy 400+ oldalas angol datasheet.
Viszont pont amiatt, hogy az elektronikai rész némiképp háttérbe szorul, a programozás kap hangsúlyt, amihez szintén nem árt valamilyen előismeret, tapasztalat. Ha ez nincs meg, akkor szerintem eléggé nehézkessé válik a dolog, bár kihívásnak nem rossz.
Ha tudsz valamennyire programozni, és van felesleges pár ezer forintod, meg egy csomó szabadidőd, és új hobbit keresel, akkor azt mondom, hogy érdemes ismerkedni ezzel, mert veszíteni nem sokat lehet vele, viszont tanulni belőle annál inkább.
Vagy akár az is megoldás, hogy nem egyből élesben foglalkozol vele, hanem pl. Proteus-ban készítesz egy kapcsolást, és írsz firmware-eket.