Pio#9528
A játék rész igaz, csak a legjobb játékok jönnek ki macre is és fele olyan jól futnak. Annak, aki "kiöregedett", nem érdeklik a mai játékok, csak néha játszana egy kicsit néhány klasszikussal tökéletes a mac, a kedvenceim (heroesok, civilization, age of empires) kint vannak rá és még rengeteg egyéb játék is.
A többi viszont szerintem szimpla előítélet, eddig mindenre megtaláltam a célprogramot, amik általában nagyon jók, a jelentősebb programok mind kint vannak macre is, ahogy írtam programozóként még jobb is a mac, mint a win a unix alapok miatt.
Ráadásul macre létezik egy Parallels nevű cucc, ami gyakorlatilag egy virtuális gép, de sokkal több annál, szinte teljesítményesés nélkül futtat windowst osxen belül (a játékok általában jobban futnak osxen belül futtatot winen, mint közvetlenül osxen :DDD ), minden mappát közösen használhat a két rendszer és nem kell külön virtuális gépen asztalt használni, osxből indíthatok minden wines alkalmazást, ugyan úgy megnyílnak ablakban, mintha natív osx programok lennének. ITT VAN egy videó, ami jól szemlélteti a dolgot. :)
Flash is van, amire Te gondolsz az szerintem az iOS és az ipad/iphone.
Az osx pont az a terméke az Apple-nek, amiben benne van az Apple zsenialitása de nincs benne az Apple pofátlan "mindent lekorlátozunk mert csak" gyökérsége és ezért olyan jó szerintem. Én például iphone-t, ipadot soha életemben nem vennék, de a macbookot egy pillanatig nem bántam meg.