35802
IWimv2m.jpg
  • [HUN]FaTaL
    "- 2 db 24"-os kijelzo melle tudod mit vennel a maradek penzbol? Nyalokat..."

Szted 700 USD egy 24" kijelző?:D
  • geo91
    Hagyjátok abba az okoskodást mindkét oldalról, köszönöm! OFF VÉGE.
  • G_ArchAngel #9549
    Tudom, ez humor topic...

Azert par dolgot, de nem farasztom magam a teljes hazugsag felgongyolitesevel:
    - 2 db 24"-os kijelzo melle tudod mit vennel a maradek penzbol? Nyalokat...
    - a Mac oldalon szinten epic fail a kijelzo, hiszen ezen formaju Cinema Display soha nem volt 24"-ban...

Lenne idom PS-elnek egy hasonlot, alairva:
    PC for lil'boys vs. Mac for adult men

Hasonloan csusztatott baromsag lenne, mint ez...
  • [HUN]FaTaL
    "Igen linuxon nagyszerüen lehet pl. iphone-ra/ipad-ra programozni(NOT) :D"

Az a baj, hogy nem akarok ezekre programozni. :D MACen se tudsz windows phonera és?:D
  • LasDen #9547
    geo bazmeg tegyé rendet mer lassan már a faszodból fúj a szél.....:D
  • [HUN]FaTaL
    Persze hát a mac az termeli az áramot. LOL :D
  • Pio
    Végre valami humoros. Bizonyító ereje mondjuk mindenféle hivatkozás nélkül pont annyi van, mint ennek:

• [HUN]FaTaL
    "A virtual machine-nal a rendszergazda szív, aki felteszi."

Meg a cég aki még egy OS-t vesz feleslegesen.
  • Pio
    A virtual machine-nal a rendszergazda szív, aki felteszi. Utána a használata annyiból áll, hogy kiteszed az asztalra a wines akármi parancsikonját, rányom kettőt és indul is. Az első indulás eltart fél percig, mert bebootol a virtuális gép, de utána nincs semmi ilyesmi és mivel macet nem szokás soha kikapcsolni, ezért egyszer kell elindítani. :)
  • DummyBoy
    A nincsen benne Flash egy teljesen default mondat ha az ember Apple terméket fikáz xD (Ennek ellenére jogos, fingom sincs, van-e benne vagy nincs ... xD )

2 dolog: Nem a legjobb játékok jelennek meg Mac-ra, hanem pár játék xD

Valamint oké, hogy van Virtual Machine, de a "munkára" résznél a titkárnőséggel arra akartam utalni, hogy akinek elég egy ofisz a munkájához, annak ok, de amint valami komolyabb spec SW-t akar futtani, akkor nem fog szarakodni mindenféle Virtual Machine-okkal ...

Csak arra akartam reagálni, hogy én tudom, hogy jó az OSX, jók a Mac cuccok, még talán az ájkütyük is, de azért nem sztívdzsobsz seggéből fúj a passzát szél ...

Ha nem specifikus felhasználásra kell akkor biztos lehet az adott feladatra jobb és olcsóbb PC-t venni vagy építeni.
  • Calver
    kapsz helyette egy ilyet, és emelem a háromszort több mint ötszörre
  • Pio
    Ez az alap macbook pro és háromszor ennyibe kerül, én arra várom a bizonyítékot, hogy van ugyan ilyen harmadennyiért is. :)
  • Zomil
    Igen linuxon nagyszerüen lehet pl. iphone-ra/ipad-ra programozni(NOT) :D

Dummyboy meg nemtudom honnan szedte, h nincs flash...szvsz safari nagyon jó böngészö :)

Sajnos nekem nincs rá pénzem, de ha lenne, lehet nem asztalit, de egy macbook-ot szivesen vennék, programozoként rengeteg lehetöség van pl. iphone-ban is, nem leszel belöle milliárdos, de egész szép összegeket össze lehet szedni 1-1 programmal.

"Ez mind szép és jó, viszont nem magyarázza azt, hogy mégis ki a tökömnek kell háromszoros áron egy herélt PC."

Ez meg már el lett irva 99x olvass vissza.
  • [HUN]FaTaL
    Mutass már egy új macbookot ezekkel a paraméterekkel 120 ezerért, mert nagyon kiváncsivá tettél. :D
  • [HUN]FaTaL
    Ha Linux alá programoznék miért kéne PS? Ott a GIMP, ha nagyon kell. Windows alatt meg ugyanúgy elérhető a PS, programozó feltételezem nem plakátokat készít.
  • Hegi90
    120 ezerért??

a jó akkuidő meg inkább az OS-nek köszönhető, mint az aksinak.
  • G_ArchAngel #9535
    Nekem pl. mindegyik programozo ismerosom hasznal PS-t minimalis szinten...
  • Pio
    Ez mind szép és jó, csak nem háromszoros az ára és nem egy herélt pc. :)
    De ha mutatsz nekem egy jó minőségű, fémházas, márkás, 2,4ghz-es 2magos, 4gb ddr3 ramos, 13 colos laptopot 7 órás aksiidővel, billentyűzetvilágítással, multitouch touchpaddel, bluetooth-szal legális, teljes értékű (home premiumtól felfelé) windows-zal (a többi szoftvert most hagyjuk) 120 ezerért (vagy 400 dollárért), akkor az előbbit vissza is szívtam. :)
  • [HUN]FaTaL
    És PS és ArchiCAD miért kellen a programozáshoz? Te olvasol is vagy csak írsz?
  • dronkZero
    Ez mind szép és jó, viszont nem magyarázza azt, hogy mégis ki a tökömnek kell háromszoros áron egy herélt PC.
  • Pio
    Csak a C64!!
  • Pio
    Ugyan az, az osx gyakorlatilag egy linux bazi jó interfésszel, kifogástalan működéssel és rengeteg programmal. :)
    És persze puncizúmmal. ;-)
  • G_ArchAngel #9529
    nem baratja a PS-nek es ArchiCAD-nek...

OFF

Erdekes cikk a Gizmondo-n, foleg a 2. fele...

ON
  • Pio
    A játék rész igaz, csak a legjobb játékok jönnek ki macre is és fele olyan jól futnak. Annak, aki "kiöregedett", nem érdeklik a mai játékok, csak néha játszana egy kicsit néhány klasszikussal tökéletes a mac, a kedvenceim (heroesok, civilization, age of empires) kint vannak rá és még rengeteg egyéb játék is.

A többi viszont szerintem szimpla előítélet, eddig mindenre megtaláltam a célprogramot, amik általában nagyon jók, a jelentősebb programok mind kint vannak macre is, ahogy írtam programozóként még jobb is a mac, mint a win a unix alapok miatt.
    Ráadásul macre létezik egy Parallels nevű cucc, ami gyakorlatilag egy virtuális gép, de sokkal több annál, szinte teljesítményesés nélkül futtat windowst osxen belül (a játékok általában jobban futnak osxen belül futtatot winen, mint közvetlenül osxen :DDD ), minden mappát közösen használhat a két rendszer és nem kell külön virtuális gépen asztalt használni, osxből indíthatok minden wines alkalmazást, ugyan úgy megnyílnak ablakban, mintha natív osx programok lennének. ITT VAN egy videó, ami jól szemlélteti a dolgot. :)
    Flash is van, amire Te gondolsz az szerintem az iOS és az ipad/iphone.
    Az osx pont az a terméke az Apple-nek, amiben benne van az Apple zsenialitása de nincs benne az Apple pofátlan "mindent lekorlátozunk mert csak" gyökérsége és ezért olyan jó szerintem. Én például iphone-t, ipadot soha életemben nem vennék, de a macbookot egy pillanatig nem bántam meg.
  • morcosqtya
    inkább ZX Spektrum.
    Magasan veri a Mac-et... +veszel mellé egy puncit oszt zúmolsz.
    Kész.

• [HUN]FaTaL
    Inkább Linux.
  • geo91
  • n3whous3
    ok
  • nachtwey
  • sharpshooter #9522

• G_ArchAngel #9521

• Carlos
  • Piloss
  • n3whous3
  • Carlos
  • DummyBoy
    Puncizúm: (terminus technicus - magyar): Az a jellegzetes mozdulat, amivel mindenki szeret menőzni akinek multitaccsos telefonja van: rápöttyint valamire, majd a mutató és hüvelykujjat használva olyan mozdulattal zúmol, ami a péntek éjszaki filmekből már jól ismert technika: bizonyos női altáji tesztrészek "kinyitására" szolgál :)
  • Carlos
    puncizúm?
  • Hegi90
    "puncizúm" :DDDDDDDDDDDD

Amúgy a legdurvább az, hogy hiába inkább a grafikusok vennék hasznát a Mac-eknek, az Apple több éve folyamatosan dörzsöli a makkot az Adobe szájához...
  • DummyBoy
    Nem vagyok sem Fanboy, sem antifanboy ... De:

- Szórakozásra alkalmatlan a MAC nekem - hangsúlyozom NEKEM - mert játszani nem lehet rajtuk.

- Csak netezni sem jó a MAC mert nincs Flash támogatás és ennyi pénzből minden szobába veszek egy EEPC-t.

- Komolyabb munkára (Egy titkárnőnek pl.: lehet jó lenne, de az sem biztos :) ) alkalmatlan a MAC, mert ha nem grafikával vagy multimédiával foglalkozik az ember akkor gyakorlatilag max levélnehezéknek jó ... (Láttam embert aki használta, de a céges dolgok Virtual PC-s win alatt mentek csak ...)

Szóval az OSX hiába qrva jó oprendszer (Amit aláírok) sajnos csak egy kis célközönség számára rendelkezik elfogadható tulajdonságokkal ...

És ezt MINDENKINEK akinek egy kis köze is van hozzá, be kell látnia.

Jópofa, agyonhájpolt cuccok ... Egy fotós barátom az egekig magasztalta, és el is hiszem, hogy Ő sokkal jobban tud MAC-el dolgozni mint sima PC-vel vagy laptop-al ...

DE, amíg én a porosodó PC-mből gyakorlatilag fullos MAC-et tudok csinálni, addig egy OSX gyakorlatilag (ha teljes felhasználói szemmel nézed) akkor csak lebutítja az alatta futó PC-ben rejlő lehetőségeket ... Cserébe van puncizúm, ha van multitaccsos taccspadom ... király :)
  • Hegi90
    na kuss.