Zsombor99#35712
Én sose használom a WASD gombokat mozgásra, általában át szoktam állítani a játékok irányítását valami kényelmesebbre ‒ a "billentyűzet+egér" kombó az örök favorit. Általában nálam: a nyilakkal mozgok, egérrel forgok (célzok), az egyéb funkciók vannak a betűkön/számokon szétszórva, ugrás/guggolás/futás meg hasonlók minél közelebb vannak a nyilakhoz. Egyedül az OMSI2-t lehet a numpadon vezetni (alapból úgy van) de ott egyedi módon az egérrel is lehet vezetni, ami szerintem sokkal jobb.
Ilyesmi csak a power, sleep, wakeup a legfelső sorban volt.
Volt olyan billentyűzetem, amin ezek rajta voltak, de én mindig valahogyan hardveresen iktattam ki őket, mielőtt még galiba okozódna a véletlen megnyomódásuk által. Egy billentyűzetemen voltak ezek a gombok egy plusz "fn" gomb által is védve, azóta se láttam így más billentyűzeten.
Nyár óta pedig egy ilyen szép régi mechanikus bilklentyűzetet használok ‒ előtte csak gumiharangosak voltak nekem. Ez ugyan kicsit hangos, meg kellett rá egy magyar kiosztású matrica csomag, de meg vagyok vele elégedve. Utoljára szerkesztette: Zsombor99, 2022.02.15. 16:29:29