IWimv2m.jpg
  • Pio
    Nana, érett felnőtt férfiember csak sportról, politikáról, alkohol tartalmú italokról, autókról, gyúrásról és nőkről beszélgethet, a többiek mind primitívek!

Apropó az itt jelenlévők közül hányan is felnőtt férfiemberek...? :)

Komolyra fordítva azért szerintem ezt az "aki az én értékrendem szerint értéktelen dologgal foglalkozik az gyökér" gondolkodást már meghaladtuk így a 21. századra, szerintem azon célszerű igen gyorsan túllépni, hogy ki primitív/nemprimitív azért, mert videójátékkal tölti a szabadidejét és arról beszélget a barátaival.
    Arról lehet vitatkozni, hogy lehet-e tényleg mérhető hasznossága ennek a játéknak vagy nem. Hangsúlyozva azt, hogy ha nem, akkor sincs hátrébb, mint a szabadidő eltöltésére alkalmas dolgok igen jelentős része.
    Ide be tudnék dobni pártucat példát olyan megnyilvánulásokról, mely szerint valaki vagy annak közvetlen környezete örül, hogy a nagyon depresszív, szorongásos, egész nap a szobájában ülő egyén a játék hatására kimozdult, beszélget másokkal, satöbbi, de nyilván ezt is le lehet torkollni azzal, hogy inkább vennének el tőle minden elektromos eszközt és kiabálnának vele, hogy takarodjon már játszani és különben is a szülő a hibás vagy az ilyen inkább rohadjon meg a szobájában (mert Magyarországon a mentális problémákkal küzdőket a mai napig nem tudjuk egyenlően kezelni egy tüdőgyulladásos vagy törött lábú emberrel, hisz ő csak idióta, a többieknek pedig igazi bajuk van) vagy hogy ez elszigetelt eset, mindenki más viszont tönkreteszi magát ezzel a játékkal, úgyhogy nem teszem.

Egyébként az szerintem egyértelmű, hogy pár héten belül csillapodik a jelenség és nagyon esik a dolog népszerűsége, de én azt továbbra is fenntartom, hogy noha sok szempontból veszélyes és rossz dolog ez, ugyanakkor mindenképp vannak pozitiv aspektusai is az eddigi hasonló kocka tömegjelenségekhez képest.

A közösséghez tartozás vágya pedig teljesen alapvető emberi tulajdonság, csak sokakat a szorongás megfoszt ettől és emiatt boldogtalanok lesznek, ami akár depresszióhoz vezethet, ennek pedig nagyon sokféle oka lehet, az egyén hülyesége, bullying a suliban, rossz szülők, sikertelen magánélet, mentális probléma, satöbbi... Szerintem ezen bizonyos esetekben tud lendíteni egy ilyen ember életvitelén ez a dolog. Amíg az ember nem ismer ilyen történeteket közvetlen közelről addig amúgy totál megértem, hogy könnyű úgy elintézni, hogy ezek idióták, értük nem kár, ezek fogyatékosok, satöbbi... ilyen embereknek nagyon bátran merem ajánlani, hogy valamilyen önkéntesség révén próbáljanak foglalkozni ilyen emberekkel, akár a környezetükből valakivel, akár szervezeten keresztül. Igen komolyan tudja építeni az ember lelkét és a világlátását az, ha elkezd némi empátiát kifejleszteni azok irányába is, akiket korábban semmibe vett, lenézett.