IWimv2m.jpg
  • Pio
    A lényeget nem látjátok, ami a közösségi élmény jellege a dolognak. Századennyien nem játszanák az egészet, ha elszeparáltan, egyedül szaladgálnának a pokemonok után, mint ahogy a vaporeonos tömeg se azért ment oda, mert ott volt vaporeon, hanem az egy szervezett KÖZÖS pokemongyűjtő buli volt, amin történetesen spawnolt egy vaporeon is és ez adott lehetőséget a videó elkészítésére.
    Szerintem semmivel se jobb/rosszabb ez azoknál, akik fesztiválra/kocsmába járnak a haverokkal, legfeljebb még nem olyan elfogadó ezzel szemben a társadalom, mint azzal szemben, hogy valaki közösségi élmény címén alkoholt fogyaszt, nem véletlen, hogy az első kockáknak szóló közösségi élményt nyújtó szolgáltatások a geek pubok világszerte.
    Szerintem pont ilyen kocka körökben örülni kéne annak, hogy ilyen jellegű közösségi szórakozási lehetőségek is kialakulóban vannak. Hogy most ez épp a pokemon, ami sokak szerint dedós, hát... ez van, de a lényeg, hogy ennek a példátlan sikernek a hatására még több alapvetően cég fog megpróbálni hasonló jellegű, kockáknak szánt közösségi élményt teremtő termékkel előrukkolni, amire viszont szerintem baromi nagy szükség van, mert lássuk be, azért mindannyiunknak van nem egy igen introvertált, minden szabadidejében otthon a monitor előtt gubbasztó ismerőse és tök jó lenne, ha lenne valami, ami őket is kibillenti a komfortzónájukból és ráveszi valami közösségibb dologra.

Írtam mindezt úgy, hogy totál hidegen hagy a pokemon go, soha nem volt és soha nem is lesz letöltve a telefonomra.