Sokféle színtévesztés van :)
Én például a zöldeknél tévedek (zöld-vörös határon főleg), így a lenti játékban az olyan színeknél sokkal tovább tartott, míg megtaláltam azt a pontot, ahol már nem érzékeltem annyira a különbséget a megjelenített és a választható színek között, és amíg volt különbség sem tudtam gyorsan eldönteni, hogy milyen irányba kellene módosítanom. Ha bekapcsolod a játéknál a színtévesztő-segítséget, az is csak egy iránymutatást ad, hogy a kör melyik részén kell keresgélni.
A másik az, hogy a színektől elvonatkoztatva csak kontrasztot figyelve és ide-oda mozgatva átverhető ez a játék is, nem használható rendes mérésre, a valós színlátás problémájánál sokkal jobb eredményt ki lehet hozni. Sokkal nehezebb lenne, ha a keresett és a kiválasztott szín nem érintené egymást, hanem lenne közötte egy elválasztóvonal - akkor még a jó színlátású játékosok is sokkal gyengébb eredményt produkálnának. Jó 10 éve jártam egy akkor fejlesztett színlátásjavító szemüveg tesztelésére, ott például az első fél év azzal telt, hogy a tesztelő szoftvert, rendszert finomítgatták, mert sokan könnyedén át tudták verni, kiismerhető volt a tesztelési módszer (ezért jó pl. az Ishihara-teszt, a baboskönyv - nem megtanulható, mert rengeteg lapja van, és véletlenszerűen nyitják ki, és ott is megvan a távolság a két hasonló árnyalatú kör között).