-
"Nyilván tapasztalatlan word helyett world írt szerintem nem a világ vége."
Valóban nem, de megint egy teljes mértékben szubjektív dologról (humor) akarsz kőbe vésett szabályok mentén gondolkodni. Kövesd figyelemmel a topicot (és még jó néhány másikat, vagy a való életet) és szembesülsz majd azzal, hogy van akinek más vicces mint neked és fordítva. Ne adj Isten neked is beszólnak, hogy "ez nem vicces".. de neked, meg még 301 embernek igen. Na és? Ilyen a humor, szubjektív mind az érzékelése mind a kreatív része, mivel emberi. Ezt is áttárgyaltuk százszor..
"Érdeklődés : nyilván azt akarta jelezni, hogy ezen a terülten szeretne elhelyezkedni."
Ha trollkodnék (tapasztalataim szerint nem jellemző rám) most leírnám ide, hogy "Thank You Captain Obvious", ezt mindenki értette.
Mindazonáltal egy önéletrajzban vagy nyilvános / szakmai környezetben a szavak jelentésére (sőt stílusértékére, "ízére") illik már figyelni. Ezen a papíron múlhat egy állás és a jelentkező megítélése.
Van érdeklődési kör (pl. zene, irodalom, haditechnika, csillagászat, konyhaművészet stb. stb.) és van megpályázott munkakör. A kettő nyilvánvalóan teljesen más és ehhez nem kell nagy ész. Neki még annyi sem volt. No ezért morbid, ezért vicces.
Megint csak szubjektív dolog, hogy ez vicces vagy nem. Látni lehet itt sokkal kisebb dolgokat amin röhög tíz ember. Másik harminc meg nem. Megoldás: nem reagálsz, az a post éppen most nem neked, nem a Te humorérzékednek szólt (ettől nem vagy sem lejjebb sem feljebb mint mások).
Én is elkapcsolok Győzikéről mert nem vicces (nekem). Ennyi. Nem katasztrófa. Nem írok neki levelet hetente, hogy "Győző, a múltkori adásban nem voltál vicces, légy szíves kapd össze magad a jövő hétre, a Virág meg ne balról hanem jobbról szarja majd le a wc ülőkét!".
"Én az ilyen pályakezdőnek inkább segítenék , hogy mire figyeljen oda mint röhögni rajta.Én ezt nem tartom viccesen."
Ha ismernél tudnád, hogy (amellett, hogy alapvetően teljesen semleges vagyok) segítek ahol tudok / ahol indokolt.
Ha látnád a lány fotóját (és nem takartam volna ki) akkor már menne itt két oldalon át az "ostoba cigány plázakurvá"-zás. Ami meg engem nem érdekel, (még ha egyetértek is a véleményekkel az adott népcsoportról) mivel nem ezért járok ide, hogy ilyenekre feleslegesen pazaroljam az időt hanem humorért.
(kis "rosszmájúság"/realizmus: van akin nem lehet segíteni a világban, indokolatlan, ésszerűtlen, nem is igényli és nem is tudsz..)