IWimv2m.jpg
  • GregSB
    Pedig a nagy része igaz, ez nem Apple reklám. Lassan fél éve használok egymás mellett Win7-et és OSX-et. Azonos igénybevétel mellett fél év után az OSX sokkal stabilabb / megbízhatóbb. Leginkább a startup / leállásnál, illetve sleepbe rakás / felébresztésnél óriási a különbség. Az OSX sem olyan fürge már, mint fél éve, teliraktam programokkal - ez leginkább a startupra volt kihatással, de pillanatok alatt lemegy sleepbe és fel is ébred (4-5 program futása melett is), és a shut down is megvan 1 perc alatt. De igazából nagyon ritkán kapcsolom le, mindig sleepbe rakom, van hogy 1,5-2 hétig nincs is restart, és egyáltalán nem lassul be.

Ezzel szemben a Win7 fél év lelakás után, ha úgy próbálom használni mint a macet sokszor perceket kel várnom rá. 3-4 nap sleepberakás-felébresztés, vagy hibernálás-felébresztés után olyan szinten be tud lassulni, hogy sokszor 2-3 percig nem tudok semmit csinálni vele. Ezen kívül az egész rendszer sokkal jobban belassult. Lassan érik az újratelepítés.

Hogy ez a stabilitás kinek mennyi extra pénzt ér meg, az már szubjektív döntés. Én egy haveromtól vettem használtan egy 2+éves MacBook Prot. A gépet az USA-ban vették, és mivel közeli haver volt és nem akart nyerészkedni rajtam annyiért kaptam meg, mint egy azonos teljesítményű / tudású, jó minőségű HP-t vagy Toshibat. Valószínűleg én sem dobnék ki 300-400e Ft-ot egy Epül boltban egy zsír újért, eléggé pofátlanok az itthoni árak.