IWimv2m.jpg
  • Pio
    De az "információ szabadsága" alapvetően csak egy elvont, megvalósíthatatlan, idealista elgondolás, amit persze hangoztatnak, de mivel úgyis hazudnak ezért ennek a hangoztatása se más, mint az igazság eltitkolása.

Olyan ez, mint a klasszikus példa.
    "Igazat mondasz?"
    "Igen"
    Na most akkor igazat mond, vagy nem? :)

Sokan sokfelé hangoztatják most cinikusan, hogy "na, ez az a fene nagy demokrácia?". De szerintem eddig is tisztában volt ezzel mindenki...

Képzeljétek el, ha mindenkinek minden kérdésére mindig igazat kéne válaszolnotok akár csak egy hétig, kérdezzennek BÁRMIRŐL.
    És akkor még csak az egyszerű emberek (ne vegye senki sértésnek sértésnek :) ) szintjén vagyunk, feljebb ennek összehasonlíthatatlanul nagyobb a tétje...

Szerintem a világot részben a hazugságok viszik előre, azok nélkül biztos, hogy nem itt tartanánk. Hogy jobb, vagy rosszabb lenne-e nélkülük az élet nem tudom...

Van egy témába vágó nem is olyan régi film, a címe The Invention of Lying.
    Arról szól, hogy a világon nem létezik az a fogalom, hogy hazugság, egyszerűen nem tudják az emberek, hogy mi a fene az, hogy kell csinálni.
    Aztán valaki egyszer csak feltalálja, képessé válik hazudni. Sajnos a filmnek annyira nem is ez a központi témája, hanem inkább egy szerelmi szál, de még így is simán a feje tetejére áll a világ. :)

További javasolt "irodalom":