• dilofekete
    #426
    Ha a készpénz helyett tényleg mindenki kártyát használna mindenhol, akkor megszűnne a feketepiac? Utána lehetne nézni minden tranzakciónak, hogy legális dolgokra költötte e a pénzét?
    A pénzben is biznisz van csak ezt mi új adó formájában vesszük észre és ezért rossz a forint értéke, tehát az teljes mértékben kamu, hogy a gazdasági válság mmiatt van rá szükség. Többet ront, mint javít.
    Viszont ha ilyet akarnánk, akkor minden olyan dolgot, amire szüksége van valakinek, azt elérhetővé kell tenni, mint a könnyű drogokat stb. Ezt azért emelítem meg, mert sokan vannak akik a fizetésüket, nemhogy rezsire nem költik, de az egészet ezekre költik, mert drága beszeerezni és ráadásul az egész társadalom nem lát belőle semmit, pedig a drogosok is nyomhatnának a latton jó sokat, mert rengetegen szívnak fűvet. Nem annyit mint kenyeret, de annyit biztosan mint cukrot.
    Szóval nem kéne ingatlanadó, ha legalizálják a könnyű drogokat, mert kell a bevétel az országnak.
    Aki nem drogozik, meg nem érdekli, hogy most a drogosok miatt kell kevesebb adót fizzetnie, sőt még talán örülne is vagy csak eggyetértene, mert a közbiztonság is jobb lenne, ha nem a sötét alakoktól kéne tartania az utcán, mert akivel találkozik az most csóró és kirabolja őt mert kell a cucc, de ha a patikában is lenne az biztosan olcsóbb lenne és nem verik szét a plakátokat, ha sokat várakoznak az utcán.
    Ha haggyák a kézpénz szabad vándorlását kézről-kézre akkor soha nem foglyák felszámolni a feketepiacot és mindig 2x-3x annyi adót fogunk fizetni. Aki ebbe nem eggyezik bele az vagy azért mert szeereti a műkincseket és szeret papírpémzt használni, de ma már a digitális kort írjuk és ideje lenne ezeket a rosszabbító tényezőket kiiktatni, mint a fekete piacot. Legalább nem rabolhatják el a pénzünket az utcán, mert csak átutalni lehet. Minden terméknek adnak eggy sorozatszámot, még a kenyereknek is és mindent nyomon tudnak követni. Ha ilyen lenne, szinte nem létezne feketepiac, mert eggyyszer rájuktalálnak és felszámolják őket, mert rontanak az adófizetők életszínvonalán a saját javukra.
    Én arra szavazok, hogy minden létező szolgáltatás amit az állam nyújt nekünk felhasználóknak és olyat is amire neki van szükségük, mint szmélyi meg bkv. eggy kártyán lehessen használni és ingyenes legyen teljes mértékben, ha ilyenem van. Nem kell átutalásokért fizetni, én döntöm el mikor vonja le a havi bérlet árát. Igen arra gondolok, hogy a tömegközlekedésen is mágneskártyát kéne használni, vagy valami újabbat, ha tellik ilyen korszerű technikára az állampolgároknak.
    Szerintem eggy ilyen kárty bevezetésvel, már 20% al csökkenhetnének az adók és közel sem hasonlítanám ezt egy Bokros csomaghoz.
    Ez inkább az illegalitást számolná fel, mert leelenőrizhető lenne, minden tranzakció, hogy ha eggy kereskedőnek utalnak át eggy üzleti csatornán pénzt, azt a kereskedőnek kéne elkönyvelnie, hogy mire kapta azt a bevételt. Igen sokan ellenkeznének ez ellen, mert látható lenne, hogy hol csalnak és hol nem, de könyörgök ezért is élünk rosszul, mert mindenki össze-vissza hazudozik és a végén senki nem ért semmit.
    Lehet, hogy csak nekem rossz azz üzleti érzékem. :)