• Epikurosz
    #423
    értem, én, hogyne érteném, de Magyarországon a középosztály is annyira le van pusztítva, hogy nem nagyon tud újabb terheket vállalni magára.
    Az ingatlanadó pedig olyan, hogy nem termelési eszközt adóztatna meg vele az állam. Valakinek lehet 50 vagy 100 milliós háza, ha nincs jövedelme, mert az ingatlanadót nem tudná fizetni. Mondok egy konkrét példát: itt tőlem nem messze lakik egy pasas, aki nyugdíjas szüleivel él együtt egy kb. 50 milliót érő kispolgári ingatlanban (telek+lakás). Bár ők ezt nem verik nagydobra, de megkockáztatom, hogy nyomorognak. A fiú munkanélküli, és gyakorlatilag a szülők nyugdíjából élnek. A házat nem akarják eladni, mert ha valaki leélte az életét valahol, nem szívesen költözne el egy idegen környezetbe. Ez teljesen érthető, ha jó szomszédai vannak valakinek.

    No, de visszatérve az előző pengeváltásunkra: természetesen a jelenlévők mindig kivételek, tehát nem akartalak téged személyesen támadni.
    Viszont, emberismeretből kiválóra vizsgáztam, amikor megpendítettem, hogy te nem élsz Magyarországon, mert hozzászólásaid nem teljesen passzolnak a valósággal. És lám, lám. Különben, érdekelne, hogy hol élsz, ha nem titok.