• Sanyix
    #50
    nocsak:
    -ki lehet kapcsolni bizonyos win programokat? Miért nem lehet választani hogy egyáltalán telepítse-e?
    -Felrak egy rakás drivert? Mi a szarnak? 2 hw eszközhöz kell teljesértékű driver: hálókártya, lemezvezérlő. Minden másból alap (pl videokártyához standard vga driver, hiszen ami nem standard, de beépített az is általában egy butított gányolt fos), a többit netről felrakjuk, vagy használjuk a telepítőlemezt.
    - mi az hogy mindegy hány giga? Hülye fogyasztónak mindegy, megvesz mindent amit mondanak neki. De értelmes embernek nem, mert akkor költ inkább, ha TÉNYLEG szükséges, vagy inkább hasznos dologra használja a fennmaradt helyet, nem egy szaros os szarjaira, vagy éppen tökmásra költi a pénzt.

    linuxnál mondjuk ubuntunál, miért lehetett megoldani hogy van egy dvd-s verzió minden szarral, van egy cd-s, az is elég sokféle szarral, és van egy 8 megás bootlemezes telepítő, kernellel, tcp/ip-vel, és apt-gettel, és hálókártya driverekkel? Ráadásul ez a telepítő még grafikus is (olyan karakteres grafikus, mint a norton commander volt).
    Szépen beállítod a netelérést (routerrel nemkell, kér ip-t azt jóvan), és elkezdi tölteni a hardverek driverjeit, meg ami kell, majd a végén kapsz egy még grafikus felület nélküli, de már jó esetben hardveres videogyorsításos képességgel rendelkező, teljesen működő hangrendszerű, alaprendszert. Ezután egy bonyolult apt-get ésafelületneve utasítással(de jobb utánanézni mi kell még a telepítéshez, egyébként max 5 lépés) feltelepíted a felületet, restart (vagy ha tudod hogy kell manuálisan indítani akkor restart se kell), és hopp ott a grafikus felület. apt-get firefox-3/opera, apt-get mplayer, és kész a netezős multimédiás linux...

    Én vistát használok a saját gépemen, mert azon főleg játszom (apámék netezős gépén van linux), persze vlite-al kigyomláltat. Így is rohadt nagy, 5 giga volt újonnan feltelepítve (hiberfile, és pagefile nélkül), és már a 10 gigás particióból már csak 500 mega maradt... (a programok nagyrészt másik partición vannak).
    Nem rosszabb a vista mint az xp, egyáltalán, stabil is (már amennyire egy vindóz az lehet), persze egy bughalmaz így is, bár talán kevesebb van benne mint az xp-ben, de még mindig iszonyú sok.
    Persze még most is csak a játékok miatt használom, szívesebben használnék linuxot. Mint ahogy a környezetemből SENKI sincs megelégedve a vindózzal, és mindenki mást használna, ha nem kötné valami a vindózhoz (játékok). Nem mind kocka, nem is mind informatika területen dolgozik, mégis egyik sincs megelégedve vele. Úgyhogy ennyit arról hogy akik használják megvannak vele elégedve :D