• Yv@n
    "1. Nevetséges, hogy 3-4 giga helyfoglalás számodra akkora probléma"

Ez az egy dolog ami konkrétan kurvára nem nevetséges, hanem sokkal inkább szánalmas win esetében. Értem ezalatt a side by side versioning-et. Nézzünk csak bele a WinSxS mappába telepítéskor, és telepítés után 11-12hónappal. Nem tartom teljesen normálisnak, és egy legyintéssel magyarázhatónak, hogy a dll hell-re ezt találták egyetéen kézenfekvő megoldásnak, hogy nagyjából 1év használat után, a windowsom egyik rendszermappája 11G kell legyen, csak mert képtelenek egy normális lib dependency rendszert megalkotni.

Azt pedig tökéletesen mutatja, hogy az adott könyvtár tartalmára jóformán semmi szükség nem lenne, hogy ha slipstreamelsz egy új telepítőt a frissítésekkel, akkor már meglepő módon ez a könyvtár jóval kissebb, semmi szükség a benne lévő cuccok javarészére.

Egész egyszerűen amit egyszer felrak, azt program eltávolításkor innen nem törli. Azt említettem már, hogy ezen könyvtár karbantartására kézzel sincs lehetőség, bármennyire is "értessz hozzá"?

Jelen pillanatban a telepített oprendszer(vista64) nálam egymaga 20+GB helyet foglal a C: meghajtón(2G pagefile, hiberfil letiltva, így az nincs). Winen kívül telepítve nagyjából egy google chrome, egy firefox3, pár codec és egy imgburn van - a játékok egy külön winyón piehennek - szóval nem zabálják az alkalmazások a helyet, ez a winupdate-tól durrant fel ekkorára.

Ne magyarázzuk már meg ezt annyival, hogy ez teljesen normális, mert szerintem kurvára nem az. :)