• frenk007
    #189
    Bocs!

    Úgy gondolom Ti nem vagytok elfogultak, legalábbis abban az értelemben ahogy a fogalmazásomból kivehető volt. Nem kimondottan a félelemre gondoltam, ami arra motiválja az embert, hogy ne csináljon rosszat, nyilván nem ezért gondolkoztok úgy ahogy. Kérdem én, akkor hol van a szabadság?
    Nos, megpróbálom kibontani: ha például apu azt mondja, hogy ezt ne tedd, meg mert rossz lesz a következménye, akkor nem azért nem teszem meg normális esetben, mert „agyonver”,
    Hanem, mert szeretem és elfogadom, amit mond és megbízok az apuban. Nos ennyit az igazi hitről, ami nem félelmen alapszik!
    Ha nem halottam hogy lopni rossz, nem láttam nem tapasztaltam stb., akkor is ha megteszem, bizony a lelkiismeretem megszólal. Ezt nem lehet kitörölni! Csak tönkre lehet tenni!
    Én nem gondolom, hogy a rosszat távol lehet tartani a megfélemlítéssel! Ha megcsinálod, akkor ez és ez lesz…….
    Szóval inkább az európai kultúrára lehetne mondani hogy annyira racionalista, hogy a transzcendens megtapasztalást teljesen kiszorította a közéletből, lejáratta, értéktelenné tette stb…
    A másik hozzászólóhoz annyit mondanék aki azt mondta, hogy az evolúció nem szabad a materializmussal teljesen egyenlővé tenni.
    Erre csak annyit, hogy bizonyos felekezet miért emelte be a „keresztény” hitvallásába a pogány isteneket??? Szerintem sokkal könnyebb elfogadtatni egy dolgot, ha ötvözöm a más gondolkodású emberek ereklyéivel.

    Ennyi………