• Alvarez999
    #124


    Az is lehet ám, hogy Lukács úr sokkal okosabb, mint hisszük. Valószínűleg jó pénzt kap a "teremtéstudományt" igazolni igyekvő előadásaiért, míg az evolúciót taglaló előadásokhoz nem lenne elég egyetlen könyvet elolvasnia. A pénzből biztos futja neki gyomorerősítőkre is, mert ahhoz igen erős gyomor kell, hogy a főleg fiatalokból álló közönségét így butítsa. Apropó, nincs valami törvény a népbutítás megbüntetésére? Erős híve vagyok a szólásszabadságnak és az emberi szabadságjogoknak, de itt szívesen tennék kivételt.

    Mellesleg egy jó ideje bevett módszerük az áltudományokat hirdetőknek, hogy tudományos elméletekre ill. törvényekre hivatkoznak, hiszen ezzel olyan tudományos színezetet adhatnak a baromságaiknak, amelyet semmi más módon nem lennének képesek megtenni. Láttam én már olyan asztrológiai programot, amelynek kezeléséhez pilótavizsga kellene...

    Amúgy az entrópia egy igen érdekes dolog, és könnyen becsaphatja azt, aki nem figyel oda. Bár tökéletesen érthető és logikus, első pillantásra mégis meglepő lehet pl. az, hogy minél erősebben tömörítünk egy adathalmazt, az eredmény annál hasonlatosabbá válik a fehérzajhoz, vagyis a maximálisan tömörített információ entrópiája látszólag a lehető legnagyobb. Egy efféle érveléssel egy tanulatlan közönség előtt a termodinamika törvényeit is sikerrel lehetne cáfolni.