Alkotói \"jogvédelem\".
  • Tinman #48
    Most kaptunk egy körlevelet, amiben az Artisjus arra szólítja fel az eladókat, hogy a már raktárkészleten levő pendriveokra is tegyük fel a matricákat.

    600 Ft-os matrica kellene a 8 GB-os pendriveokra. Mostanában ezek bruttó 3-4000 Ft körül voltak. Így komoly lehúzás +600 Ft-ot rátenni.

    Tudni illik, hogy a nálunk vásárlók 90%-a cég. Szigorúan könyvelési adatok mentéséhez ill. táblázatok, dokumentumok szállításához veszik a pendriveokat. Ebben mi az illegális?
    De még az átlag user sem használja a pendriveokat iso gamezek tárolására/szállítására. Embert nem láttam még aki pl. pendrive-on tárolt volna mp3-at...

    Tisztelettel kérem az artisjust, hogy küldjön a pöcsömre való matricát, mert reggelente hugyozásra használom, holott a jogos szerzője ezen tartalomnak a tulajdon szüleim. Beismerem, hogy ellenük, lassan 30 éve, majdnem minden reggel jogsértő tevékenyéséget követek el.
    Tinédzser korom óta egyéb célokra is használom a "művet", ennek részleteibe most nem kívánnék belemenni. Legyen elég annyi, hogy a rá húzott anyag után tisztességgel befizetem az ÁFÁ-t. Blokkom, számlám van.