60
Alkotói \"jogvédelem\".
-
Esti mese a letöltésekről
A MR-1-en ment ma délután a “Magánhangzó” című műsor, amelyben a letöltésekről, és az üres adathordozókat sújtó jogdíjakról is szó esett. -
karajjj #59 végigolvastam, beszarás a dolog... -
#58 Egy egész korrekt összefoglaló a témában. -
#57 most jut eszembe tegnap megittam 8 sört este, és az Agnostic front - Dead to me ritmusához megdöbbentően hasonlót büfögtem a kocsmába'...
hol kell fizetnem és mennyit? -
#56 ja igen az ott nyomatott tv/dvd/rádió után is kérik ugye? -
#55 Vendéglátósként sajnos nem tudjuk kikerülni ezeket a mocskos disznókat. -
#54 rendelsz kintről valahonnan vinyót...
posta/futárköltséggel is olcsóbbb...
ezek meg dögöljenek meg -
#53 én tisztába vagyok vele ezért kérdem hogy mikor jönnek rá hogy raid6 vállalati környezeteknél mekkorát húzhatnának rajtuk,csapjuk csak rá a matricát arra is ... -dögölne meg az összes- -
#52 És nehogy azt hidd, hogy nem jön el ez az idő is :-/ -
#51 1TB hdd-kre mikor kell majd 10000Ft-os artisjus matrica? -
#50 Pofám leszakad. -
karajjj #49 baze, de pofán tudnám vágni ezeket -.- -
#48 Most kaptunk egy körlevelet, amiben az Artisjus arra szólítja fel az eladókat, hogy a már raktárkészleten levő pendriveokra is tegyük fel a matricákat.
600 Ft-os matrica kellene a 8 GB-os pendriveokra. Mostanában ezek bruttó 3-4000 Ft körül voltak. Így komoly lehúzás +600 Ft-ot rátenni.
Tudni illik, hogy a nálunk vásárlók 90%-a cég. Szigorúan könyvelési adatok mentéséhez ill. táblázatok, dokumentumok szállításához veszik a pendriveokat. Ebben mi az illegális?
De még az átlag user sem használja a pendriveokat iso gamezek tárolására/szállítására. Embert nem láttam még aki pl. pendrive-on tárolt volna mp3-at...
Tisztelettel kérem az artisjust, hogy küldjön a pöcsömre való matricát, mert reggelente hugyozásra használom, holott a jogos szerzője ezen tartalomnak a tulajdon szüleim. Beismerem, hogy ellenük, lassan 30 éve, majdnem minden reggel jogsértő tevékenyéséget követek el.
Tinédzser korom óta egyéb célokra is használom a "művet", ennek részleteibe most nem kívánnék belemenni. Legyen elég annyi, hogy a rá húzott anyag után tisztességgel befizetem az ÁFÁ-t. Blokkom, számlám van. -
#47 Hogy ez mitől lett ilyen fos? -
#46 Ezért kell [i]"kamionról leesett"[/] cuccokat vásárolni. ;) -
#45 Eccsak viccc . :D -
karajjj #44 figyeldmeg, lassan a segglyukunkat is megadóztatják, mer olyan büdöset tudunk fingani, mint győzike :\ -
#43 "Mi az Artisjusnál mindig is a zene szabadsága mellett tettük le a voksunkat. Éppen ezért nem tűrjük, hogy a magyar zeneipart tovább károsítsák az utolsó, mocskos tolvaj elemek."
Csak én érzek itt akkora paradoxont, hogy kib@sz a székből? :D -
#42 „A minap mentem az utcán, és valaki egy Limp Bizkit-számot fütyörészett. Finoman szólva is kételkedem abban, hogy fizetett utána Fred Durstnek, vagy hogy egyáltalán megfordult a fejében, hogy a fütyörészés nyilvános előadásnak minősül.” - kezdte sajtótájékoztatóját egy személyes történettel Tihanyi László, az Artisjus Műfaji Besoroló Bizottságának elnöke. -
Vlala #41 Szlovákiából kell adathordozót venni. :) Az artisjus meg tehet egy szívességet, ne az én fotóim-videóim tárolásáért kapják már a győzikék a pénzt... -
Lateralus #40 1999. évi LXXVI. törvény a szerzői jogról. -
#39 höhö, ilyenekkel csak a magyarok dobálóznak.
külföldön csak a rasszizmus elleni fellépés a menő :-D -
#38 Vigyázz mert a végén még téged is nácinak meg fasisztának fognak titulálni a Sunday Times-ban :)) -
#37 Mondjuk azért valaki megmutathatná nekem, hogy ez a díszes társaság milyen jogi szabályozás alapján jut a pendrive-ból származó bevételek 10%-hoz... -
#36 "segíííjen" tengődő setét meszticeknek.
Na ez meg egy tipikus rasszista sztereotípia, a saját szememmel láttam, hogy sokan kénytelenek taxival elmenni a segélyért :)
Szegények hányatott sorsát látva könny csordult a szemembe... -
#35 Hülye lennék ezután nem warezra használni, miután már fizettem érte felárat :) -
#34 "hogy ezentúl mindenki aki autót, autóalkatrészt, autógumit, vagy bármit vesz, fizet nekem az árából 0,5%-ot, amit én majd elosztogatok mindenféle embernek, aki vesz biciklit."
Ezt úgy hívják, hogy állam és nem 0.5% van mindenen, hanem egy pöttyet több :-D
No meg nem zöldeknek megy a pénz, hanem nem szolgálunk és nem védünk rendőröknek, meg "segíííjen" tengődő setét meszticeknek. -
#33 Látom sokmindenkinek birizgálja a csőrét ez a szertvezet..
Én csak azt nem értem, hogy ezt hogy lehet megcsinálni? Mi az, hogy én fizetek egy szervezetnek a pendrive-ért??? Mi lenne, ha létrehoznék egy "zöld" szervezetet, és azt mondanám, hogy ezentúl mindenki aki autót, autóalkatrészt, autógumit, vagy bármit vesz, fizet nekem az árából 0,5%-ot, amit én majd elosztogatok mindenféle embernek, aki vesz biciklit.
Az a baj, hogy effektíve nagyon kevés embernek szúr ez szemet, de például a vendéglátósokat, szórakozóhelyeket mocskos pofátlan módon lehúzzák (és ott tízezres nagyságrendekről van szó), csak azért, mert van TV, vagy megy a >kereskedelmi< rádió.
Egyre jobban utálom ezt az országot :c
-
FrancescoTotti #32 Licenc = használati jog -
#31 ezért nem veszek magyarországon üres dvd-t...szlovák számla nekem tökéletes, és kevesebbe kerül ha sokat veszek házhozszállítással mint amennyit ezek zsebre vágnak 1 üres dvd-ből! -
#30 Ráadásul annyira környezetszennyező a matrica,hogy mindegyik legyártott példány után meghal egy muslica :'( -
karajjj #29 ez mekkora egy faszság :S
nem is tudtam, hogy ezek a majmok kapják a pénzt a hologrammos matrica miatt :\ -
Neoncsoves #28 A szoftver licenszét sose veszed meg (több milliárd), max a használati jogot :) -
#27 Fenébe:( -
Lateralus #26 Nincs :)
-
#25 Van új Immortal album? -
noti83 #24 az Artisjus nak a jogvédés már nem hoz elég zsét, ezért elkezdtek élősködni az összes fogyasztón...
hát hol máshol lehet ilyenre törvényt hozni mint Magyarisztánban -
#23 Először is: TOR XD
másodszor, warezoljatok ahogy tudtok, külföldről, vagy kínai piacról vegyetek matricátlan adathordozót.
És rohadjon meg az összes artiszjuszos geciszemű! -
#22 Akkor azt a pár ezrest utald légyszi a számlámra, ha neked mindegy.
Köszi... -
#21 józsika amatőr filmes (mondjuk). sok-sok anyagot vesz fel havonta, és ezt írja ki sok-sok dvd-re. saját anyagot, saját használatra. ebből nyúl le artisjus bácsi dvd-nként 110 forintot, mert ugye józsika biztos lopta a saját maga által felvett anyagot.
de azért gratulálok a logikádhoz, rád kéne bízni egy ország vezetését.