• torcipepe
    #8
    ez nem arra van kitalálva szerintem, hogy állandóan azon keresztül böngéssz. inkább arra, hogy a turisták és odatévedt üzletemberek meg tudják nézni az e-mailjeiket, nyitvatartási és közlekedési információkat szerezzenek be. vagy éppen míg a buszra vársz híreket olvashass. egy RSS hírolvasó mindig naprakész infókkal látna el az általad kijelölt oldalakról. sajnos mivel kishazánkban ilyen nincs, nekem rá kell kötnöm a telót a gépre, hogy frissítsen.
    bár telóval, amiben nem valami erős vevő van és egy rajta futó keresőprogrammal felültem a debreceni villamosra és kb 60 wifi elérési pontot találtam, ezekből 1 kivétellel mind kódolt volt, általában wpa2-es kóddal, ami feltörése szinte lehetetlen.
    budapesten is végeztek valami felmérést egy wlan népszerűsítő kampány keretében még tavaj nyáron. turistabuszra felültek egy laptoppal, egy nagyobb külső antennával, gps vevővel és elindultak. egy programmal szépen regisztrálták a talált elérési pontokat egy térképen. a belvárosban egy kis kör megtételével is száznál többet találtak, ugyancsak a legtöbbet kódolva.
    torrentet pedig le lehet tiltani vagy jó beállításokkal akár úgy is futhat, hogy közben másokat nem zavar.