Vélemények az autóvezetésről
-
Egyetértek, de az ötévente eü oktatás / vizsga szerintem felesleges. Akinek nincs annyi lélekjelenléte, hogy ellásson valakit (nem bírja a vért, és a vele járó dolgokat), az hiába tudja oda vissza az eü könyvet, ha elájul, mert meglátott egy teszem azt nyílt törést. Inkább magára a KRESZ oktatásra, rutin / forgalmi vizsgára kellene nagyobb hangsúly. Mondjuk a KRESZ oktatással még nincs gond, mert aki nem tudja, az lemorzsolódik, ha mákja van, akkor mákja van, aki meg tisztességgel megtanulja, az meg örül. Viszont tény, hogy az emberek alapvető dolgokkal nincsenek tisztában, tehát nem akkor indexelünk, mikor bemegyünk a körforgalomba, hanem amikor kijövünk belőle, és lehetne még sorolni. Valamelyik nap voltam a haveromnál, és van náluk egy kereszteződés, jobbra és előre behajtani tilos, tehát csak balra fordulhatsz. Mit csinál a trükkös ember, ha épp nem lát rendőrt, vagy autót, ami jön? Betolat. És ezt fél óra alatt eljátszották vagy 5-en. A rutin / forgalmi oktatás minősége az meg sajnos oktató függő. Mikor tanultam vezetni, nem egy olyan oktatót láttam menet közben másnál, aki pl újságot olvasott, vagy feltett lábbal, kényelmesen hátradőlve vezényelt. Az meg megint más kérdés, hogy vannak vizsgabiztosok, akik minden szarba képesek belekötni, és teljesen elnézhető (egy kezdőtől) dolgokon buktatnak meg embereket. Valamikor meg csak a pénz segít, csúszik a zsebbe, megvan a vizsga. Nagy szerencsém volt, hogy az oktatóm az normális volt, azt csinálta amit egy oktatónak tennie kell, és a vizsgabiztosok sem azok voltak, akik az első sarkon megbuktatnak, mert nem tudom.