• Zombee
    Én pl. nem tudok 2Gb ramot tenni a gépbe, mert az alaplapom nagy valószínűséggel nem támogat 1Gb-os modulokat, és csak 2 slot van, és pusztán a Firefox miatt semmi szükségem új gépre (egy S478-as, 2.4GHz-es P4 Intel d845pesv deszkában tökéletesen elég mindenre 1Gb rammal). Viszont pillanatok alatt megeszik egy rakás memóriát, ráadásul egyes weboldalak még a processzorteljesítményt is meglökik nála 100%-ra, emellett megint más oldalakon hajlamos arra, hogy hirtelen a memóriakihasználtság 1Gb környékére megugrik. Még az 1.0 előtti Firefox-ot kezdtem el anno 2005 elején használni, mert volt egy gyanúm, hogy az IE6 nem épp a legbiztonságosabb, komoly lassulásaim voltak akkoriban (mint utóbb kiderült, nem vírus okozta, hanem egy elcseszett beállítás a speedfanban). Jó, hasznos program volt akkoriban, a többlapos böngészés jó dolog, gyors is volt. Aztán idővel egyre lassabb lett, ahogy nőtt a verziószám. Az addon jó dolog, van pár olyan, ami kimondottan jó, flash-videókat gyűjtögetőknek ajánlhatom a downloadhelpert. 4 év alatt elég látványosan romlott a Firefox minősége, komolyan gondolkodom más böngészőre való átálláson.
    Operát 8-9 éve használtam utoljára, lehet, hogy megnézem újra, akkoriban botrányosan rossz böngésző volt, gyakorlatilag bármitől, de különösen a java-tól képes volt lefagyni. Gondolom azóta javult kicsit, bár ha azt nézem, hogy a Firefox-nak sem vált előnyére a sok verziószám növekedés...:).