43
  • DcsabaS
    Hát én meg egy özönvíz elötti böngészőt használok, a NetCaptor 7.20-at. Összességében meglehetősen jobbnak találom a manapság dicsőített böngészőknél, amelyek egyébként olyan nagyon modernek, hogy már majdnem tudják mindazt, amit a NetCaptor már több mint fél évtizede...
  • slickboy
    Félreértés történt, Firefox alatt nincs bajom videóletöltéssel. De Opera alá mutasson valaki egygombos megoldást...
  • Zombee
    Én pl. nem tudok 2Gb ramot tenni a gépbe, mert az alaplapom nagy valószínűséggel nem támogat 1Gb-os modulokat, és csak 2 slot van, és pusztán a Firefox miatt semmi szükségem új gépre (egy S478-as, 2.4GHz-es P4 Intel d845pesv deszkában tökéletesen elég mindenre 1Gb rammal). Viszont pillanatok alatt megeszik egy rakás memóriát, ráadásul egyes weboldalak még a processzorteljesítményt is meglökik nála 100%-ra, emellett megint más oldalakon hajlamos arra, hogy hirtelen a memóriakihasználtság 1Gb környékére megugrik. Még az 1.0 előtti Firefox-ot kezdtem el anno 2005 elején használni, mert volt egy gyanúm, hogy az IE6 nem épp a legbiztonságosabb, komoly lassulásaim voltak akkoriban (mint utóbb kiderült, nem vírus okozta, hanem egy elcseszett beállítás a speedfanban). Jó, hasznos program volt akkoriban, a többlapos böngészés jó dolog, gyors is volt. Aztán idővel egyre lassabb lett, ahogy nőtt a verziószám. Az addon jó dolog, van pár olyan, ami kimondottan jó, flash-videókat gyűjtögetőknek ajánlhatom a downloadhelpert. 4 év alatt elég látványosan romlott a Firefox minősége, komolyan gondolkodom más böngészőre való átálláson.
    Operát 8-9 éve használtam utoljára, lehet, hogy megnézem újra, akkoriban botrányosan rossz böngésző volt, gyakorlatilag bármitől, de különösen a java-tól képes volt lefagyni. Gondolom azóta javult kicsit, bár ha azt nézem, hogy a Firefox-nak sem vált előnyére a sok verziószám növekedés...:).
  • Ironka
    Azt nézem, hogy végülis a flashgot is tud mindent. Jobb alul klikk a lemez ikonra és kiválasztani a streamet. Felesleges ide extra addon. :)
  • Ironka
    Na látom, azóta szétcseszték a fast video downloadot, h utoljára használtam.
    Próbáld ezt:
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3006
  • Ironka
    Milyen linkmásolásról beszélsz? Talán próbáld ezt:
    https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/3590
    jobb alul klikk a lemez ikonra, kiválasztod a streamet és ennyi.
    A realplayert felejtsd már el.

És lejátszásra miért nem használod a KMPlayert? Nem kell neki semmiféle külső kodekcsomag (csodálkozom, hogy valaki használ még ilyet), mindent lejátszik, a VLC-t kenterbe veri és még baromi jól is néz ki.
    http://www.kmplayer.com/forums/showthread.php?t=12142

Amúgy én kizárólag flashblockot használok reklámszűrésre. Sztem jóval egyszerűbb, mint az adblock plusszal bajlódni. Amúgy nekem most, hogy 20 fület megnyitottam is csak 160 mega ramot használ, nem értem a problémátokat.
  • gothmog
    A saját sztorim: annak idején azért álltam át -egy pillanat alatt- a firefoxra, (akkor még firebird 0.7-nek hívták) mert egy weboldal ie6 alatt közölte hogy sajnos nekem akkor most száz felugró ablakot kell majd bezárnom, és legyek megértő, de ők a hirdetőkből élnek, éshát, szóval legyek szíves kattogtatni.
    Ekkor nyomtam egy ctrl-alt-del-t, kilőttem a taskot, aztán még egyszer elindítottam, hogy rákeressek "anti popup" megoldásra, és találtam az fb 0.7-et. És azóta nekem ez a "böngésző". Ez amellett, hogy mást csak elvétve használok, azt is jelenti, hogy aki kezdő netesként engem kérdez, annak is a firefox lesz a "böngésző". És mindez azért, mert annak idején az ie egy rakás szar volt, az ff meg egy kényelmes eszköz. Az opera meg akkor még nem volt ingyenes.
    Nem tudom, rajtam kívül hány ff júzer tesz még ugyanígy és hogy ez mennyiben számít, de ez itt elég beszédes.

Az ie7-nek adtam egy esélyt, semmi nem ott volt, ahol kerestem, semmi nem úgy működött ahogy megszoktam. Persze lehet hogy jó de én konkrétan rosszul voltam tőle.
    Az operát próbáltam, fontos apróságok hiányoztak, amikre már ráállt a kezem, azért a pár tizedmásodpercért nem fogok átszokni.
    A krómnak a google-alkalmazások futtatásánál lehet létjogosultsága, de ha az új java motor tényleg olyan gyors lesz a ff 3.1-ben (ha majd egyszer végre megjelenik ), akkor megint csak nincs miért két szoftvert használni egy helyett.
    Hát, azt hiszem ennyi.
  • slickboy
    Én sem használom másra RealPlayert csak videóletöltésre a pluginjét. Amúgy Vista Codec Pack-om van, mindössze custom installt kell választani, kitörölni jelölést Real komponensek elöl, ha már van fent RealPlayer, és akkor nem akad össze vele. BS-sel nem tudom hogyan lehet ezt elkerülni.
  • B0nFire
    És persze vannak oldalak, ahol a hanganyag ram-fájlban van kirakva. Még véletlenül sem mp3-ban, amit minden fapados gép le tud játszani külön kodek nélkül, hanem ram-ban, amihez külön fel kell rakni egy RealPlayert. Ami még önmagában nem lenne akkora baj, ha éppen nem akadna össze a BSPlayerrel, meg a Vista CodecPack-kal, amelyek kölcsönösen kizárják a RealPlayer létjogosultságát.

Semmivel nem kompatibilis fájlok, amelyek egyedül arra hajaznak, hogy szedd le az összes kodekedet meg egyéb konkurens playeredet, még akkor is, ha a BS fényévekkel többet tud (ram fájl lejátszását kivéve), és úgy egyébként a Real-t nem tudod semmi másra használni konkrétan. Ez köcsög üzletpolitika. Például az mkv-t lejátszhatom BS-sel is, meg VMPlayerrel is, nem kapnak hajba. De ez a Real igazán dermesztő.

Bocs az offért!
  • snowkid16
    Én Mind a hármat kipróbáltam. (FF 3.0, IE 7,8, Google Chrome)
    FF-nél maradok, nekem kicsit fura a Chrome, de ez saját probléma. IE-ről ne beszéljünk, mikor feljön 600 ablak :S mindenféle segítséggel.
    Minenki azt használja, amit ő akar.
    Operát még nem használtam, el fog jönni az az idő mikor kipróbálom :)
  • slickboy
    Lehet hogy trágya amúgy a RealPlayer, én sem szerelemből telepítettem, hanem mert semmilyen más módszerrel, kiegészítővel, segédprogrammal nem lehet olyan kényelmesen flash videókat letölteni mint vele. Érted? Nem a RealPlayeren van a hangsúly hanem azon amit más nem tud nyújtani, csak ez a trágya. Egy kis felugró gombra kell csak kattintani és kész. Megnéztem pl Opera vagy Firefox alá írt kiegészítőket ezügyben. Mindegyiknél a videó linkjét kell bemásolni kézzel vmi címsorba, és csak így tölti le. Ha épp elérhető a szolgáltatás. Mellesleg nem is kompatibilisek összes videómegosztó oldallal. Mellesleg Firefoxszal használom nem IE-vel. Ha van ugyanilyen okosság Opera alá, akkor küldjétek a linket.
  • Ferrer
    Így is van!
  • Gerygrey
    Majd ha nem 2 giga RAM kerül tízezerbe hanem 256 mega, akkor megsiratom azt a 280-at amit elfoglal a Firefox :)
  • greg971
    Nos urak és tisztelt hozzáértők .. majd ha a firefox 5 linkelés után nem kezd 280 Mb memóriát használni , akkor beszélhetünk gyorsaságról .. addig is várom a fejlesztést
  • szily3
    Én Operát használok, mióta netem van. Egyik havernál láttam volt, és nagyon bejött, nem tudok leszokni :D Firefox-ra egyszer próbáltam átállni, de beleuntam, végül is minek?? Néha használok azt is, de csak mikor torrentezni támad kedvem... (:D)
    A Chrome-nak egyedül a Ctrl+Shift+N funkciója jön be... :D
  • 5c0rp330n
    mi ebben a vicces? január végére ígérték, azóta semmi..
  • krajcsovszkig
    Én úgy viszonylag elvoltam az ie-vel mindig is azon a windows telepítése utáni 2-3 hónapon belül amíg használhatóan működik. Aztán mikor az lejárt eleinte 1.5-ös FF-et használtam, ami nem bírta nálam animálni a gifeket és lassabb volt az 5-ös ie-nél, aztán a 2.0-t, de az sem tetszett ezért-azért. Utána próbáltam ki az operát, de annak nem tudtam megszokni a felületét (amúgy baromi jó lenne), aztán kijött a Chrome, ami mindent üt. Gyorsabb, nem hal meg több ablak nyitvatartásától, van inkognitóablak, Ctrl+klikkel úgy nyitja meg a hivatkozást új tabon, hogy az eredetin marad (nem vált át az új tabra és fagy le mint az ie7:D), így egyszerre kényelmesen meg lehet nyitni sokat és szinte minden tökéletesen megy vele. Legjobbabb!!! :D
  • samuraimico
    akárki akármit mond a firefox az tuti, én is ezt használom most.
    Dolgozom egy kicsit ha gondoljátok nézzétek meg az oldalt, hogy haladok!
  • Gerygrey
    Na erre nem jöttem volna rá, köszi :) Ráadásul ott is a "Windows intéző - navigálás kezdete" címszó alatt. Ennél kevésbé logikus helyre nehéz lett volna tenni, gratulálok a Microsoftnak.
  • LMNO
    "És hol lehet letiltani, mert az IE beállításai között sehol nem találtam rá opciót"
    Windows hangbeállítások
  • Gerygrey
    Nem kompatibilis a RealPlayer Browser download pluginjével

Hát emiatt még akár szerethető is lenne az Opera, a RealPlayer egy rakás trágya, semmi keresnivalója egy gépen.

IE-t én már akkor sem használok ha muszáj, amióta van a Firefoxhoz addon: jobbklikk -> megnyitás IE motorral, ekkor egy új tabon pont olyan mint ha IE-vel böngésznél. Még azt az idegesítő kettyegést is csinálja a linkek megnyitásakor, mint a köcsög IE :) (apropó, annak a hangnak tulajdonképpen mi a funkciója azon túl hogy agybajt okoz? És hol lehet letiltani, mert az IE beállításai között sehol nem találtam rá opciót)

Egyébként nekem is tetszik az Opera, a Chrome kevésbé (bár ha lenne netbookom arra biztos hogy azt tenném mert helyspórolós a címsor) de már a FF-et annyira megszoktam a kiegészítőivel hogy nem mondanék le róla. És nem az Adblock miatt, olyanom elvből nincs.
  • gettoharcos2
    semmi bajom a Chrome-mal, de azért azt hozzá kell tenni, hogy nem csak a sebesség, hanem az add-on-ok miatt is egyenlőre azért Firefoxot használok túlnyomórészt...
  • JeD
    Failure: nem az Adblock, hanem az Adblock Plus hiánya miatt sírunk. Nem ugyanaz :)

Mellesleg nálam az FF 3 jóval gyorsabb, mint a 2.xx volt. Az URL mező tényleg lassabb lett, de NAGYON kényelmes. Amúgy meg ha bajod van vele, ki lehet kapcsolni.

Operát többször is próbáltam, de nagyon nem jön be az interfész + hiányzik az az 5-6 kieg, amit FF-hez használok.
  • Failure
    1.0 óta használtam Firefox-ot. Nyilván magánvélemény, de a 3.0 szerintem olyan ótvar lett, hogy azóta leszoktam a Firefox-ról. Miközben arról papolnak, hogy milyen gyors lett, nálam (pedig nem egy gépen próbáltam) minden esetben lassabb, mint a 2.xx széria. Az új címkezelési mód külön botrányosan lassú pár hét után. Bármilyen URL becsépelésénél megakad, elgondolkodik, várakozni kell.

Úgyhogy, azóta tűzróka félre van téve másodböngészőnek, olyan esetekre, ha valami nem nyílna meg rendesen Operában.

Mindazoknak, akik az adblock hiánya miatt ragaszkodnak a Firefoxhoz, jelezném, hogy operában hasonszőrű funkció régóta fellelhető, csak jobb klikket kell nyomni, és block contect opcióval máris lehet tiltani.

Chrome szintén nem rossz, az már látszik, hogy gyors, mint a veszedelem, csak kicsit fapados még szegényke. Rossz előérzetem van, mert 1.0-nál még FF is nagyon meggyőző volt, aztán lám hova jutottunk... egyre több funkció, egyre gyászosabb teljesítmény.
  • ldavid
    "Mire jó a Chrome? Szinte ugyanaz, mint az IE, és csak kicsit gyorsabb."

biztos sokat használtad már...
  • Narxis
    Jó hát nem is beszélek én rá senkit, nekem sincs bajom az Operaval, jó kis böngésző az. Csak leírtam a véleményem. Én az AdBlock Plus miatt imádom a Firefox-ot, van már minden böngészőhöz de Firefox-hoz készült szerintem a legkézreállóbb, legjobban menedzselhető. Ha hozzávesszük, hogy van még Element Hiding Helper amivel a szöveges hirdetéseket iktathatom ki az oldalból örökre akkor tényleg a legjobb választás. Ja és készült hozzá egy HUfilter is ami a magyar oldalakról szűri szinte tökéletesen a reklámokat, amit mégse arra csak egy jobb klikk és el is tűnt. De lehet feedbackelni a készítőnek is: http://ajnasz.hu/
  • mamo33
    Ha annak szántad akkor oké! Csak sajnos vannak itt olyan színvonalas és magasröptű hozzászólások, hogy azt hittem, komolyan gondolod!
  • 5c0rp330n
    inkább azt mondják mán meg h mikor jön a 3.1 beta 3..
  • kicsibicska
    Talán neked. A gugel a barátod, keress rá a cinizmusra. Köszi :)
  • mamo33
    Elgurult a gyógyszered?
  • zeli
    Én Firefox 3-at használok, azért váltottam még anno IE-ről, mert a Firefox százszor jobban nézett ki..Az IE6 meg egy hányadék volt (és ugyebár sokkal biztonságosabb is). Nagyon jó kis böngésző, de néha eléggé belassul, ami nagyon idegesítő (meg van, mikor többszáz MB RAM-ot zabál, na az a legidegesítőbb).
    Operát is kipróbáltam, tetszett az is, csak annyira megszoktam a Firefoxot, hogy nem tudtam átállni. Pedig tényleg a leggyorsabb, és annak a kezelőfelületével sincs semmi gond.
  • kicsibicska
    Igen. IE-t csak akkor használok ha muszáj. Operát még akkor sem.. De attól még nem kezdem fikázni a többi browsert.

Nem ismerem az Operát, nem mondok rosszat róla. Biztos nem rossz, de minek kísérletezni, ha "a rókázás" jó? :)
  • Ferrer
    Akkor a tűzróka zsidónak tetszik lenni?

passatgt: Miért, a chrome-ban ez hogy működik? Ez az url-es dolog annyira jóó, hogy már túl lusta vagyok visszaszokni.
  • passatgt
    hasonló van chrome-ban, csak jobb:)
  • kicsibicska
    Az Opera a király. A cionista világösszeesküvés miatt 0,7% a piaci részesedése, és nem azért mert béna.

Get real..
  • strogg
    Én elsősorban a versenynek örülök. Mellesleg opera fun vagyok, de az FF is nagyon bejön. Mikor melyik? Az IE, és hasonló flame nem érdekel (winre is van ff meg opera) viszont végre az m$ muszáj, hogy komolyan vegye a fejlesztést. Az IE miatt versenyezni kénytelen egyéb böngészők pedig nekem, felhasználónak a legjobb :))) (ezt kéne végre elérni a Desktop OS szegmensben is)
  • DjDano
    Hát én nem tudom az Operásoknak milyen igényeik vannak, de Én Firefoxal csak Adblockkal is kényelmesen böngészek... Talán még BBcode aztán ennyi, a túl sok kiegészítő amúgy is csak lassítja a progi indulsát
  • slickboy
    Operának van egy szememben óriási hátránya. Nem kompatibilis a RealPlayer Browser download pluginjével (vagy az nem az Operával). Emiatt sokkal macerásabb videómegosztó portálokról videót letölteni. Ha írnak végre egy widgetet amely feldob egy kis gombot minden videó tetején az ilyen oldalakon és amelyre kattintva máris letöltődik a videó, na akkor majd Operázok...amíg ezt nem tudja, addig hiába a többi funkció...
  • Reg5
    Hát kinek a pap... Engem halálba kergetne ha az Operához 5-10 kieget kéne felrakni a normális és kényelmes böngészéshez. Persze ettől még használok FF-t, de csak max 1-2 oldalhoz.

A Chrome egyébként nem rossz, de egy adblock féle kieg nekem is hiányzik belőle, addig sajnos felejtős.
  • Narxis
    Nana. Egy kiegészítőkkel megtámogatott Firefox verheti az Opera-t is. Pont azért mert még a makkméreted ellenőrzésére is van kiegészítő..