• polluxware
    #433
    Kicsit át kell értékelnem az előbbieket így a 3-4. rész után.. Tény hogy sokkal rövidebbnek tűnik az egész, és nincsenek kifejezetten végigvitt szálak, életek a történetben.. Ugyanakkor valahol itt döbben rá az ember hogy a két hadszintér teljesen más

    Szerintem (és hangsúlyozom sztem) ez a történet egyfajta vallomás atekintetben hogy az atombombát miért is dobták le annó.. Sokan hajlamosak összemosni az Európai hadszinteret, a Csendes óceánival pedig egy napon nem lehet említeni egy elkötelezett és technikailag fejlett ,de gyökereit tekintve egy kultúrált népet mint a Német, az ezzel szemben totálisan belehajszolt fanatikus Japánnokkal. Valahol azt sugallja a story hogy érdemben nem volt más lehetőség hogy végre befejeződjön..
    Nem óhajtok a Japán civil lakosság miatt vitát kezdeményezni ezügyben, csak annyit mondok hogy ellehet képzelni hogy a civilek védővé válása esetén egy totális japán megszállás mekkora áldozatokkal járt volna mindkét oldalon.

    Szóval ez más szisztyémában közelítette meg a dolgokat mint a BOB.. ott a következetes előrenyomulás volt a lényeg, és a főbb pontok bemutatása.

    Itt pedig egyik szigeti pokolból, a másikba való dagonyázás, hihetetlen morális és emberi áldozatok árán

    Nagyon nehéz megfilmesíteni egy "földi poklot" olyan számára sztem aki otthon karosszékből "várja" a frappánsabbnál frappánsabb had mozdulatokat.. Japók ész nélküli lerohanás hívei voltak.. ami vagy bejött vagy nem
    Plussz ezeket követő brutalitások egyenként való kiszemezgetése se tette volna "változatossá" a story-t, pedig biza ez történhetett.

    Szóval ha valki BOB-ot várt, és csalódott az jobb ha mérlegeli mik is zajlódhattak ott valójában

    az tény hogy nagyon rövidke lett, és jobban kellett volna koncentrálni bizonyos emberekre