• PetruZ
    Gyanítom, az volt a baj, hogy nem találtak olyan egységet, ami a jelentősebb hadműveletek mindegyikében részt vett volna. Olvastam, hogy rengeteg feljegyzést, listát, könyvet, dokumentumot néztek át, de egyetlen embert sem találtak, aki ilyen lett volna. Ezért - szerintem - ahelyett, hogy kreáltak volna egy nemlétező egységet (és vállalták volna a "történelemnácik" puffogásait), inkább választottak három embert, akinek átfedő történetei voltak és a legjobban lefedték a lefilmezni kívánt eseményeket, írtak még hozzájuk, meg összekötötték őket valami laza szálakkal és ez lett a sorozat, ezért ilyen epizodikus, csapongó és széthulló. Sajnos (?) vszleg már nem tudjuk meg, milyen lett volna, ha az első változat felé indultak volna...

Most ott tartok, hogy eddig Leckie volt az egyetlen, akit már arcról felismertem és a neve is beugrott, kezdtem megkedvelni és már el tudtam helyezni, erre hazamegy (vajon végleg kiírják? remélem, még nem, bár nagyon félhulla volt), és jön megint egy új, több résszel korábban jóformán csak futólag említett arc, akinek éppencsak elhangzik a neve és máris becenevet kap (jó, spec. ezeket azért nem lesz nehéz megjegyezni)...