• torreadorz
  #58
  A Nap meg felrobban ~4 milliárd év múlva, ezért már most kössük fel magunkat...
  Az a lényeg hogy belátható időn belül minden elfogy, ha meg nem akkor túlnépesedünk és [email protected] a megújuló energia forrásokat ha nem lesz elég kaja meg viz.
  Épp ezért az emberiség (és egyébként a legtöbb élőlény is) egy un. evolúciós versenyben vesz részt abban a hiszemben hogy majd az utódja képes lesz még erősebb még jobb még okosabb lenni és ezáltal majd képes lesz megoldani a felmerülő problémákat. Úgy is fogalmazhatnánk hogy ez egy nagy előre menekülés.

  És nem számit hogy melyik erőforrás mikor fogy el, az számit hogy akkorra lesz-e helyette más. Ha az urán elég 200 évre, az olaj meg csak 50-re, akkor az uránt kell választani, mert lehet hogy elfogy 200 év múlva, de addigra lehet hogy már annyira okosak leszünk hogy tudunk fúziós erőmüvet csinálni és leszarjuk hogy elfogyott az urán.
  Ezzel ellentétben ha nem térünk át atomerőmüvekre, mondván hogy egyszer az is elfogy, ehelyett használunk olajat, akkor azon kivül hogy kinyirjuk a természetet, sokkal nagyobb az esélye hogy 50 év múlva még nem lesz fúziós erőmüvünk és igy ott állunk majd csupasz [email protected] energia nélkül. Ekkor majd szépen elkezdődnek a háborúk a maradék erőforrásokért aztán megyünk vissza a kőkorszakba.