• torreadorz
  #54
  "az atomnak sincs túl sok értelme, mivel az sem megújuló, tehát az atom is előbb utóbb elfogy. amúgy nem sokkal tisztább egy sima erőműnél."

  Per pillanat ha ki akarod váltani a fosszilis anyagokat akkor nincs más. Ez egy ilyen világ. Lehet arról álmodozni hogy fotoszintetizálunk (voltak akik megprobálták, éhen is haltak) de ez nem müködik. Úgyanugy nem megoldás MOST a megújuló energia sem, és itt a hangsúly a moston van. Valamikor majd lehet hogy az lesz (de valószinüleg akkor sem a mai formájában), de egyenlőre túl drága, nem elég hatékony, és nem mindenhol használható (sőt a legtöbb helyen nem).
  Triviálisan általában akkor nem fúj a szél és süt eleget a nap amikor a legnagyobb szükség lenne rá.

  "egyébként szerény véleményem szerint a megoldás az lenne, hogy konkrétan a tüzet szüntetnénk be, mind a fénye, mint a hője helyettesíthető árammal."

  Jó ötlet, de te elveted az atomerőmüvet is az alternativ források meg az elektromos áram mostani igényének töredékét sem birják kitermelni, nemhogy azt ha minden másra is áramot használnák (pl fütés). Ez igy max ömagunk tökönrúgására jó azt meg te sem szereted szerintem.