• Sir Ny
  #51
  "Egyszerűen a villanymotor sosem ér fel erőben egy robbanómotorral."
  már rég túlszárnyalják a villanymotorok a robbanómotorokat, de ne zavarjon. itt van pl.: az ELIICA.

  "Atomerőművet meg nem akarnak építeni. Miért nem? Milliószor tisztább, takarékosabb és biztonságosabb bármilyen kémiai erőműnél. Jó nagy folyó kell hozzá; az meg van, minden országban. Ha sikerülne az embereket végleg kiiktatni a folyamatból, még balesetek sem történnének. Ha jól tudom, a világ összes atomerőmű-katasztrófája egytől-egyig emberi mulasztásra vezethető vissza. Na!"
  az atomnak sincs túl sok értelme, mivel az sem megújuló, tehát az atom is előbb utóbb elfogy. amúgy nem sokkal tisztább egy sima erőműnél.
  "Azért jó lenne már, ha végre azt is megmondanák, hogy mit kéne csinálni. De mondjuk azon kívül, hogy "csökkenteni kell a károsanyag-kibocsátást", mert ezt mindenki tudja; az iparilag fejlett ország tudósai sem hülyék, hogy ne bírnák megérteni. Nem jókedvükből szennyezik a környezetet, hanem azért, mert energiaigény van, de egyelőre csak kémiai anyagokkal tudják kielégíteni."
  azért nem mondanak mást, mert ez a megoldás.

  egyébként szerény véleményem szerint a megoldás az lenne, hogy konkrétan a tüzet szüntetnénk be, mind a fénye, mint a hője helyettesíthető árammal.