• Tripax
    #26
    Van értelme a nap energiának meg a hullám energiának. A járható út az ausztrál példa lenne ha jól emlékszem. Ahol is a megtermelt energiát egyfajta házi tárolókba vezették minden háznak külön tárolója volt de becsatlakozott a többi házhoz is. De a nappal lehet vizet is melengetni amit utána kevesebb energiával lehetne a már régi hálózatból magasabb hőre felmelegíteni. Persze ha nagyban gondolkodunk akkor ott a hullámenergia ami szinte kifogyhatatlan erő- és energiaforrás, nem beszélve arról, hogy teljesen környezetbarát kialakítások tervét is lehet már látni (bioszaporító).

    De mint tudjuk az energia ipar nem monokultúrális. Így a gázra szükségünk van mert hirtelen lehet vele gyorsan áramot fejleszteni (lsd. gázerőművek). Tehát néhány régebbi energia típusra azért nem kellene végleg keresztet vetni.


    A cél a fogyasztói társadalom megszüntetése és helyette az erőforráson alapuló társadalom létrehozása a cél -legalábbis nagyobb részben. Ehhez mondjuk nem árt ha a társadalmat felvilágosítjuk a jelenlegi technikai szintekről.