• B0nFire
    #1
    Azért jó lenne már, ha végre azt is megmondanák, hogy mit kéne csinálni. De mondjuk azon kívül, hogy "csökkenteni kell a károsanyag-kibocsátást", mert ezt mindenki tudja; az iparilag fejlett ország tudósai sem hülyék, hogy ne bírnák megérteni. Nem jókedvükből szennyezik a környezetet, hanem azért, mert energiaigény van, de egyelőre csak kémiai anyagokkal tudják kielégíteni.

    Jó dolog a víz-, a szél-, meg a napenergia, csak éppen a hatásfoka nem mérhető össze a fosszilis tüzelőanyagokéval. Nem véletlenül nem terjed az istennek sem a villanyautó. Még a hibrid is ritkaságszámba megy. Egyszerűen a villanymotor sosem ér fel erőben egy robbanómotorral.

    Atomerőművet meg nem akarnak építeni. Miért nem? Milliószor tisztább, takarékosabb és biztonságosabb bármilyen kémiai erőműnél. Jó nagy folyó kell hozzá; az meg van, minden országban. Ha sikerülne az embereket végleg kiiktatni a folyamatból, még balesetek sem történnének. Ha jól tudom, a világ összes atomerőmű-katasztrófája egytől-egyig emberi mulasztásra vezethető vissza. Na!

    Szóval tessék megmondani, hogy mit kell tenni! Ha nem tudják, akkor meg lapozzunk!