• Justil
    az a durva, hogy az indokaik teljesen értelmetlenek.
    azt írják, hogy meg akarnak minket védeni a cyber-támadásoktól.
    de könyörgöm, az itt jelenlevők közül hányótokat ért cyber támadás eddig? vagy az ismerőseitek közül?
    faszom nemigaz, hogy ilyen maszlagot képesek leadni...a támadások elsődleges célpontjai épp azok, akik meg is érdemlik. multik, kormányok...attól lopnak, akiknek kurva sok van így, függetlenül attól hogy pénzről vagy titkokról van szó.
    az átlag usert kurvára nem bántja a neten senki, tehát akkor mitől is kellene minket megvédeni? lol

Simaji: az a gond, hogy itt nem a zenekiadók állnak a háttérben. az illegális letöltések ellen persze ők ugatnak a leghangosabban, de itt sokkal többről van szó. valójában akik ezt az egészet szorgalmazzák, magasból szarnak arra, hogy hány péz kárt okozol te a zene- vagy a filmiparnak, őket az érdekli csak és kizárólag, hogy a rendszert, amit a fejünk fölé építgetnek már elég régóta, és ami a totális irányításban fog vagy nem fog kiteljesedni, minél kevésbé lehessen szabadon támadni és ellenezni.

Az Internet a mindenünk, az utolsó szabad hely ahol az ember kicsit kibújhat abból a rabszolga életből, ami odakint a nem virtuális életben várja.
    egyszer egyébként 1 másik topicban 1 hasonló gondolatért megkaptam, hogy én vmi gyökér fasz vagyok aki - idézem - "az msn partnereit is csak az iwiwről ismeri".
    az ilyen hozzáállást képviselőknek továbbra is azt üzenem, tövig bekaphatják.
    Az Internet az egyetlen reményünk. Aki ezt nem veszi észre, az tudatlan, vagy csak simán buta.

amit én gondolok az az, hogy inkább IQ-hoz kellene kötni az egészet. na nyilván nem szószerint, de pl sztem igen hasznos lenne, ha bevezetnék, hogy csak az használhat gépet/netet, aki legalább alapszinten ért hozzá. OKTATNI kellene, de ezerrel, és nem csak a word/excel használatot, hanem felvilágosítani pl a laikusokat, hogy mi az a SPAM, és mekkora károkat okoz. vagy hogy ne IE-t használjon a birkája, hanem legalább rókát. Hogy miket is érdemes tudni egy alapszinten biztonságos és értelmes böngészéshez (nem rákattintani minden reklámra és gyanús linkre). stb stb stb...ezzel sztem igencsak megcsappanna például az orkok és a magamutogató tini ribancok száma a közösségi oldalakon, de ez csak 1 olvasata a dolognak. a lényeg, hogy legalább vmi alapszintű jogsihoz lenne kötve az, hogy ki netezhet. de ez a jogsi tényleg csak arról szólna, hogy mennyi fingja van az illetőnek az egészről, és nem arról, hogy miben hisz, mien a szexuális vagy politikai beállítottsága, származása, stb. szerintem csak előnyére válna a rendszernek...