• toto66
    #116
    Látod kiforratlan a véleményed:
    "A Kis Teremtő gondolata már nem fér bele a fejedbe. Pedig mi magunk is azok vagyunk: a tárgyaink nem véletlenül jöttek létre, és nem is magukat szervezték odáig, hogy számítógép legyen belőlük, hanem mi terveztük meg őket. És máris itt egy példa, ami a két véglet közül való. "
    Mert mint írtam, ha a jelen világnál egyszerűbb szerveződésből keletkezett a világunk, akkor az egyértelműen fejlődés, amit egyébként evolúciónak nevezhetünk. Tehát a "kis teremtő" ebben benne van, csak felesleges teremtőnek nevezni! Ha a létező világnál magasabb fokon áll a teremtő, akkor az már nem "kis teremtő". Van még egy lehetőség, mikor azonos fokon van a teremtő a teremtménnyel, ez viszont az összes "Isten érvet" használhatatlanná teszi, mert ha azonos akkor annak is szüksége van teremtőre és így tovább!
    Tehát ha ebbe belegondoltál volna, akkor neked is nyilvánvalóvá vált volna, hogy teremtőről csak akkor beszélhetünk, ha magasabb szinten van a teremtménynél, egyébb esetben fejlődés tehát evolúció!
    Szóval lehet neked akármi a véleményed a két szélsőségről, az igazság nem lehet félúton, mert ha nekem nincs igazam, akkor bizony a világunknál magasabb szervezettségi fokon álló teremtő létezik!
    Az embert mint teremtőt kihagyhatod mert nem létezett a világ keletkezésekor (ha ugyan keletkezett és nem csak átalakult valamiből valamivé).
    Az is sántit, hogy az ember teremt, nem csak magasabb szervezettségi fokra hoz dolgokat, de ennek feltétele hogy legyen alacsonyabb szervezettségi fok! A semmiből nem hoz létre az ember semmit! Ha megnézed a technika is az evolúcióhoz hasonlóan fejlődik, és néha valóban vannak olyan dolgok amelyek azelőtt nem voltak, de nem a semmiből keletkeznek, vannak előzményei: anyag, technika, tapasztalat és még lehetne sorolni. Még a gondolatod sem előzmény nélküli!
    Tehát ha egyszer létrehozunk olyan mesterséges inteligenciát amely túlszárnyalja az embert, akkor az sima evolúció lesz, és nem teremtés (hiszen alacsonyabb szerveződésből jött létre magasabb)!
    De ha te ezt nem látod akkor sajnálom, még éretlen vagy, vagy már hívő!