• toto66
    #104
    Rendben, nem is akartam rád erőszakolni soha!
    Azért az érdekes, hogy szélsőségnek értékeled, ha olyan kérdésre amire igennel vagy nemmel válaszolhat, valaki az egyiket választja. Szerinted csak a nem tudom nem szélsőséges?
    Tudod sokszor jó az arany középút, de nem mindig.
    Mindenesetre a cikkhez visszatérve a neandervölgyi kipusztulása nélkül egy kissé biztosan másképp alakult volna a történelem. Valószínüleg valamelyik faj átvette volna a néger rabszolgák szerepét, és lehet hogy most jogvédők magyaráznák, hogy milyen erkölcstelen a faji előitélet. (de legalább tényleg "faji" lenne). De legalább az ember azon hite egy kissé vitatható lenne, hogy egyedüli képviselője a kultúrának. Bár igaz az indián, távolkeleti, afrikai kultúrákat is barbárnak tekintették, pedig például Afrikában régebben létezett kőböl épített város mint Európában (és feketék építették)!
    Most megállapította egy prof, hogy a feketéknek alacsonyabb az IQ-ja, ami nem jelenti biztosan azt, hogy mindig így is volt. Szerintem az életkörülmények meghatározzák az átlag IQ-t. Már születés előtt, gondolok arra hogy belterjes, vérfertőző családok nagyszámban léteznek bizonyos népcsoportoknál, ez már genetikailag előre meghatározza a debil gyerekek gyakoriságát! Tehát abban az időben amikor még ez nem volt jellemzője ezeknek a népeknek, biztos még felül is múlhatták az akkori európaiakat. Nézzük meg például az indiai Ashoka időszakot, azóta sem tudtak a kor olyan szintjére emelkedni (a többi vele egyidőbe élő néphez viszonyítva). Az onnan elvándorolt népről, meg nem is beszélve.
    Ha ezeket a most adott körülményeket megszüntetnék (ami nem lehetséges, mert minden csecsemőt ki kellen szakítani abból a környezetből, és nem engedni abban a környezet további gyermekek születését, és ez fasiszta módszer lenne) akkor a más környezetben felnevelkedő gyermekek utódainak a más emberekkel keveredett leszármazottai valószínüleg sok tekintetben felülmúlnák az átlag európait!
    Gondoljunk arra hogy milyen tapasztalat van ezzel kapcsolatban hazánkban...
    De ez mind nem megvalósítható, az emberi jogok miatt. Így aztán csak inkább egymásrauszítják az embereket ( mert amit ma művelnek az pont uszítás, direkt eltussolása a problémáknak, és iritáló szociális politika, és persze utánna a "nép" a raszista)
    Tehát nem offolni akartam, csak rámutatni milyen érdekes lenne a helyzet, ha nem egy ember faj élne jelenleg a Földön. Vajon ki nyomna el kit? Háborúznánk? Esetleg tolarenciát tanulnánk egymástól?