Globális pénzügyi válságról realista szemszögből, összeesküvés elméletek nélkül
  • Bucser
    #988
    Persze. Szépen végig lehet menni az összes állam adósságállományán és meg lehet nézni, hogy mekkora része van újrainvesztálva a lakosságba vagy éppen más államokba.

    Mert pl nagy britannia adóssága olyan 500 milliárd állam szinten de kb 450 milliárdnyi eszközt is tulajdonol más országoktól. Tehát a kintlévőségek nagy resze balanceban van. (az NWO-sok nagy része azt mondja erre, hogy úristen 950 milliárd adósság van a rendszerben, holott ha megnézed ezek nagy része szembeállítható követelés, tehát ha jön a crash és a develeraging a tényleges veszteség csak 500-450 azaz 50 milliárd lesz.)

    Ugyanez igaz a CDS piaccal. A veszélye nem a mérete, hanem az átláthatatlansága. Hiszen nem tudod, hogy melyik cég milyen mélyen nyúlt bele a jóba. Nem az a baj, hogy bedől 100 milliárdnyi cds, hanem az hogy ezek össze vannak csomagolva 1 trilliárdnyi jó papírral és ha megszagolják a cds-t a jó papír mellett a csomagban az egész 1 trilliárdtól szabadulnak a traderek, mert nem tudják, hogy milyen mértékig fertőzött az állomány. Ugyanez volt a subprime-al is. Mivel a minősítés nem volt pontos indikátora egy mortgage kötvény subprime tartalmának ezért az összes mortgage kötvénytől szabadultak.