Globális pénzügyi válságról realista szemszögből, összeesküvés elméletek nélkül
  • [NST]Cifu
    #983
    Az, h kijelöli az elnököt az USA elnöke, nem jelenti azt, hogy az Egyesült Államok tulajdona a FED.

    Ki szabja meg ki legyen a FED intéző bizottságának a többsége? Az elnök, aki 7 főt ad meg, ezzel szemben áll a bankok által reprezentált 5 fő. Ki felügyeli a FED működését? A Kongresszus. Én úgy látom, hogy a FED

    Még egyszer: ez a rendszer azért született, hogy a kormány ne tudjon közvetlenül beleszólni a FED működésébe. A FED-et azért hozták létre, hogy megteremtsenek egy független, de államilag azért közvetett felügyelt központi bankrendszert, amely garantálja a befektetők és a bankok ügyfeleinek is a biztonságát. Mindkettőét, ez itt a lényeg. A bankok is kötelesek az alaptőkéjük 3 (ill. 6) százalékát elhelyezni a FED-ben.

    Nem akkora probléma szerinted, h lufira szednek kamatot és kérnek kockázati felárat, amikor nem is kockáztatnak számlapénz-hitel folyósításkor semmit, csak a profitjukat?

    Ha nem kockáztatnak semmit, akkor miért dőlt be a hitelezés miatt annyi bank? :)

    Szerintem nem hozzászokott ehhez a rendszer, hanem rászoktatták.

    Valaki fegyvert tartott a fejéhez a hitel felvevőhöz (legyen az egy ország, vagy mari néni a másodikról)? Nem. Ő csak irigykedett a másikra, hogy neki ez is van, az is van (beszélhetünk itt mindenféléről a szociális juttatásoktól kezdve egy mikrohullámú sűtőig), és hopp, itt egy lehetőség, amivel neki is lehet ilyenje.

    Ez emberi egyszerű gyarlóság...