Globális pénzügyi válságról realista szemszögből, összeesküvés elméletek nélkül
  • remark #922
    "sal" elmondja, hogy mivel én vagyok az egyetlen bank a környéken és munkások a kifizetett pénzüket biztonsgban akarják tudni beteszik a bankba a pénzt és ekkor nyitnak nekik egy checking accountot.

    Még egyszer megkérdezem: hol mondja ezt "sal"? Én megmutattam, hogy hol mondja ennek az ellenkezőjét. Te miért nem írod meg, hogy az előadás melyik részéről beszélsz? Gondolod végignéztem az összes videót, és fejből tudom, hogy mire hivatkozol?

    Bank ilyet nem könyvelhet, mert mint "sal" is elmondja ha betét érkezik és a betéten új hitelt létesítesz akkor FÉLRE KELL TENNI A TARTALÉKOT tehát ha van 100 betéted akkor 100 betétre mindig csak 90 hiteled jut. Így hogyan duzzasztasz mérleget?

    Nem ezt mondja. Hol mondja ezt? Én megmutattam, hogy hol mondja ennek az ellenkezőjét:
    Egy másik fontos tétel, amit Bucser nem fogadott el, az az volt, hogy a bank több pénzt is kiadhat mint amennyi tartaléka van. Ennek menetét szintén ismeretterjesztő formában a következő videó mutatja be: Banking 9: More on Reserve Ratios
    4:11-töl látható, ahogy 300 GP tartalék mellett a bank kiad az ügyfélnek 900 hitelt. Tehát nem úgy számol a bank, hogy a maximum kiadható hitel az 300-10%=270, hanem úgy, hogy 300 tartalék és 10%-os tartalékráta mellett a maximum liability az 3000 lehet, tehát ha jelenleg 100 a liability, akkor maximum 2900-nyi hitelt adhat ki. (Ha ezt megtennék, akkor 100+2900 állna szemben a 300 aranytartalékával, azaz teljesülne a 10%-os tartalékkövetelmény.) Na most a 270 és a 2900 az még csak nem is egy nagyságrend.


    Ott van 4:11-töl, hogy összesen 300 aranypénz van a bankban, de ennyi aranypénz mellett kielégíthető a 900-at, majd a 2000-t igénylő ügyfél! (Természetesen nem aranypénzben elégíthető ki, de ez gondolom érthető most már.)

    Ezt mondja szó szerint! Amit te állítasz, azt hol mondja? Adj forrást, ne csak állíts valamit!

    Te kizárólag a készpénzes hitelezést vagy hajlandó megtárgyalni, és úgy tekintesz a bankra, mintha az csak készpénzben hitelezne. DE EZ NEM ÍGY VAN! Ez a videó a címében is leszögezi (Giving out loans without giving out gold), hogy hitel kiadható kp. (aranypénz) kiadása nélkül is! És ebben az esetben (csak ebben az esetben) a bank több pénzt is kiadhat, mint amennyije kp-ben a széfben van!