Globális pénzügyi válságról realista szemszögből, összeesküvés elméletek nélkül
  • Bucser
    #921
    Ugyanazt mondod amit eddig. Tehát megint csak fogod a rögödet és üldögélsz rajta. Attól még ezt senki nem állította ami te mondasz...

    "sal" elmondja, hogy mivel én vagyok az egyetlen bank a környéken és munkások a kifizetett pénzüket biztonsgban akarják tudni beteszik a bankba a pénzt és ekkor nyitnak nekik egy checking accountot.

    Ha a munkások betennék a vánkosba a pénzt. (mert ez a munkások döntése megint) akkor lenne tartalék+hitel az egyik és a betét a másik oldalon.

    Mit olyan nehéz ezen megérteni? A pénz körbejár minden esetben. Ha a munkások ugy döntenek, hogy köszönik ők megtartjáká a pénzt a vánkosban akkor nem banknote-t kapnak, hanem goldot.


    "Hiszen 2 dolgot könyvel, egyrészt felírja hogy neki keletkezett - mondjuk 100 egységnyi hitel kihelyezése esetén - 100 egységnyi eszköze, de ezzel egy időben keletkezett 100 egységnyi kötelezettsége is az ügyfele felé, ami nem más mint az ügyfél számláján megjelenő 100 egységnyi betét (vagy más szóval: az ott megjelenő pénz)"

    Bank ilyet nem könyvelhet, mert mint "sal" is elmondja ha betét érkezik és a betéten új hitelt létesítesz akkor FÉLRE KELL TENNI A TARTALÉKOT tehát ha van 100 betéted akkor 100 betétre mindig csak 90 hiteled jut. Így hogyan duzzasztasz mérleget?