Globális pénzügyi válságról realista szemszögből, összeesküvés elméletek nélkül
  • Bucser
    #897
    Nem igaz, hogy nem érted, hogy a pénz csak mérője a gazdasági teljesítménynek. HA mindenhol elfogadják akkor is tök mindegy hogy ki állítja elő. Gazdasági teljesítmény kell, hogy legyen mögötte, különben annyit sem ér mint a papír amire nyomtatják. Lásd bizonyos afrikai országok ahol 1000%-os infláció van....

    Ha a pénzmennyiség nincs összhangban azzal a gazdasági teljesítménnyel ami az elfogadó országok, népek, emberek összteljesítménye akkor elkerülhetetlenül értéktelenedni fog.

    Még mindig nem a pénz a hatalom eszköze hanem a hadsereg ami mögötte van a hadsereg meg nem tud háttérgazdaság nélkül működni és így szép sorban az egész visszafolyik az emberi egyéni teljesítményre. (Szerinted Kína és india véletlenül fegyverkezik? Szerinted az USA véletelnül tart fent ilyen hatalmas hadsereget, szerinted az oroszok véletlenül kívánnak megint hatalmas haderőt birtokolni? A gazdasági hatalom mértékét reprezentálhatja a haderő mérete is nem csak a világban lévő pénz mennyisége.)

    Úgy érzem te mindig úgy beszélsz a pénről mintha annak saját értéke lenne és saját értékéből kifolyólag hatalommal rendelkezik és végig sem gondolod, hogy nem a pénzből folyik a hatalom a gazdasági szereplők kezébe, hanem a gazdasági szereplők hatalmának eredője a pénz.