Globális pénzügyi válságról realista szemszögből, összeesküvés elméletek nélkül
  • dronkZero
    #26
    Csak MSZP-nél nem divat megelőzni a válságot. Gyurcsány csak tologatja a szart ide-oda, közben elosztogatja a sleppre a nyugdíjasokra meg segélyre az IMF hitelt.

    Lehet, hogy a világnak súlyos a válság, de nekünk ezzel a dilettáns, szarkenegető vezetéssel _katasztrófális_ lesz.

    Megy a látszatintézkedés, hogy "adócsökkentés". Persze. Lófaszt nem ér. Csökkentik az adót, éljen, közben meg növelik az áfát. Hát hurrá, amennyit a gazdaságon élénkítenek, annyival terhelik a fogyasztást.

    Ez még megy egy darabig, aztán egyszercsak nem fog minket megmenteni az EU, az IMF, meg istenke, aztán hirtelen 1 millió honfitársunk azt veszi észre, hogy egyik napról a másikra kirúgták a kényelmes aktatologató állásából, 3-4 millió meg majd hiába várja a segélyt meg a nyugdíjat.
    Persze lehet, hogy nem kirúgják őket, lehet, hogy csak 2-3 hónap fizetés nélküli meló után ők hagyják ott az önkormányzatokat, hivatalokat, felügyeleteket.

    Az a baj, hogy ez közben azzal is jár, hogy minden magyar állampolgár a következő 10000 évre eladósodik.

    Szép jövő felé haladunk.

    Egyébként beszélni meg azért kell róla, mert így legalább nem fog meglepetésként érinteni, ha majd két-három hónap múlva neked kell eltartanod a nagyanyádat, meg a köztisztviselő anyukád, és az autógyáraknak ablaktörlőmotort gyártó apád. Úgy, hogy te Tesco árufeltöltő vagy. (Csak PÉLDA volt, fogalmam sincs, mivel foglalkoznak a szüleid)

    Mert nagyjából erre lehet számítani. Most talán végre eljön a rendszerváltás.