Globális pénzügyi válságról realista szemszögből, összeesküvés elméletek nélkül
  • polarka
    #1015
    A kamatelszámolásba beleértendő a tőketörlesztés értéke is vagy azok csak a kamatok?

    Mivel ez csak az idei évi tervezet, ebből nem tudtam meg, h az egyes tartozások összértéke mennyi és mikorra mennyit kell visszafizetni.

    "befolyik bevételi oldalon, oszt valahol majd kifolyik kiadási oldalon :D (ennek a kérdésnek, így nincs értelme)"
    Na ne, már hogy ne volna. Te is így szoktad a pénzügyeidet rendezni? Céltalanul felveszel hiteleket, mert az vicces? Csak nem hitelkártyával költekezel?
    Csak mert a költségvetés mínuszban volna, ezért annyit vesznek fel, h pluszba legyen? Ezt mondják a bankoknak is, h erre kell a kölcsön vagy egy állam esetében a bank nem kérdezi meg, h mire venné fel a hitelt?
    1. Pl. szükség volna új metróra és még nincsen annyi tőke, h azt az állam finanszírozza, de ha hamarabb volna kész a metró az akkora GDP növekedéssel járhat, h simán megéri rá hitelt felvenni és belekezdeni a munkába. ezért hitelt vesz fel.
    2. Pl. nincs elég pénz a 13. és 14. havi nyugdíjra, de nagyon jó volna kifizetni, mert akkor többen szavaznának ránk és ez jó dolog. Ha meg nem választanak újra, akkor majd szívhat a nép a törlesztéssel a következő kormány idején
    3. Pl. Van 1 hitelem, amit megint felelőtlenül vettem fel (lásd 2.pl) de ki tudom váltani egy másik hitellel, ami előnyösebb feltételekkel lehet törleszteni