• BlackRose
    #29
    1. A mérnökök dolga, hogy a userek elé olyan alkalmazásokat tegyenek amelyeket azok az alacsonyabb fokozatú tudásukkal/képességeikkel hatékonyan és problémamantesen (amennyire csak lehet) tudjanak alkalmazni.

    2. Olyan mérnököket kell alkalmazzon a céág amelyek erre képesek és olyan alkalmazottakat amelyek képeségei ezt elérhetővé teszik a mérnökök előtt.

    Ha ez a cég vezetőségének az egyik oszlopa akkor nincs baj. Szóval a vezetőség és a mérnökök dolga nem más mint, hogy az alkalmazottakat minnél produktívabbá tegyék. Ez a hatékonysági fok voszont azt segíti elő, hogy a cég jobban képes adaptálódni a piaci helyzethez, jobban használja erőforrásait és nagyobb valószínőséggel áll elő olyan termékekkel és szolgáltatásokkal amelyeknek valódi piaci sikerük lehet, és ami még fontosabb amikor eldönti, hogy mit fog most csinálni akkor azt képes a lehető legrövidőbb időn belül a piacra dobni mint komplett terméket/szolgáltatást amelyel a vevők meglesznek elégedve, és mindezt hatékonyan és ami még fontosabb egy cégnek nyereségesen teszi.

    A kérdés lehetséges e ezt megvalósítani? Valakinek igen, valakinek nem.

    És ami az általad említett menedzment viselkedést illeti, teljesen ismerem a dolgot... de én most itt arról beszélek, hogy mi kellene legyen a cél és, hogyan lehet a jelenlegi helyzetből oda jutni. A legkönyebb beletörődni a helyzetben, rühelni a változást és menni a vagányon amit valaki aki hatalommal rendelkezik de vÍzióval és tudásal nem elébbünk tesz. Az alternatíva harcolni a változásokért, felmutatni, hogy igen is az amit javasolunk meghatározott távon kifizetődő lesz és akkor talán a vezetőség is elindul lassan ebben az irányban, és ezt könnyebb elérni ha valós adatokat tudunk feldolgozni valós időben és munkánk nem egy improvizált vacakolás, hanem egy reális terv megvalósítása érdekében történő folyamat amelynél pontosan tudjuk, hogy mit és miért is csinálunk, ahol minimalizálva vannak a nem produktív lépések és a hiba és maximalizálva a minőség és a megbízhatóság, mindez úgy, hogy a reakciós idő a lehető legrövidebb mert az az ami növeli a túlélést a természetben és az az ami növeli a túlélést a gazdaságban is.